Вимоги щодо «білоруської зборки» потрібно оскаржувати ще до відхилення «української» пропозиції
18.11.2018   //  

Державна уповноважена АМКУ Агія Загребельська ділиться практикою адміністративної колегії з про порушення законодавства у сфері публічних закупівель:

ТОВ «Техноторг» поскаржилось на рішення КП «Господар ІК» про відхилення своєї тендерної пропозиції під час проведення процедури закупівлі тракторів МТЗ.

Пропозиція скаржника відхилена була замовником з підстав того, що технічні характеристики товару не відповідають встановленим у Додатку 2 до тендерної документації вимогам, відсутня інформація про походження товару.

При цьому в складі пропозиції скаржника є інформація про походження товару, а саме що зборка тракторів здійснюється в Україні. Однак в цій частині характеристики запропонованого скаржником товару не відповідають вимогам замовника, адже останній прописав в документації, що хоче придбати трактор саме «білоруської зборки»(!).

У разі оскарження такої вимоги, остання була б з високим рівнем вірогідності визнана колегією дискримінаційною. Але на цій стадії, на жаль, колегія вже не мала змоги оцінити законність «прихильності замовника до білоруського». В результаті відмовили в задоволенні скарги.

Якщо у вас є питання щодо тендерної адмінколегії АМКУ – надсилайте на адресу Info@nashigroshi.org