Радник мера Борислава відремонтує станції «Укртранснафти» за 176 мільйонів
18.11.2018   //  

ПАТ «Укртранснафта» у жовтні за результатами тендерів замовило ТОВ «Львівська теплоенергетична компанія» будівельних робіт на загальну суму 176,41 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

До кінця 2019 року реконструюють периметральну огорожі нафто-перекачувальної станції НПС «Куровичі» та капітально відремонтують об’єкти лінійно-виробничої диспетчерської станції ЛВДС «Дрогобич» і нафто-перекачувальної станції НПС «Жулин» із приведенням їх до належного технічного стану. Субпідрядник ТОВ «Інвестиційно-будівельна компанія «Екополіс» виконає роботи автокраном. Гарантійний строк становить десять років.

У підсумкових відомостях ресурсів без ПДВ у відповідних стовпчиках стоять прочерки замість вартості доставки і заготівельно-складських витрат, тому невідомо, включені вони у відпускну ціну чи ні. Якщо включені, то ціни можуть відповідати загалом ринковому рівню, якщо ж ні, то ціни подекуди можуть бути завищеними. Наприклад, природний рядовий пісок коштує 579-819 грн./куб. м, що вдвічі-втричі дорожче від середньої ринкової ціни у 250 грн./куб. м без урахування вартості доставки.

Передбачено забезпечення виконання договорів у розмірі 3% від їхньої вартості.

На заробітну плату відведено в середньому по 6%, а на прибуток – приблизно по 1%.

Сума угод на 0,3% нижча від загальної очікуваної вартості закупівлі у 165,71 млн грн.

«Львівська теплоенергетична компанія» належить Наталії Іськів, Галині Бойко та Богдану Монастирському, раніше заступнику, а ниніраднику мера Борислава Львівської області Ігоря Яворського. Його дружина Христина Монастирська володіє бориславським ТОВ «Сервісна компанія «Нафтові технології» разом з Андрієм Кудімовим.

Усього з липня 2017 року переможець отримав підрядів на 262,72 млн грн.

На ремонтних тендерах єдиним конкурентом було КолП «Центр Комплекс» ГО «Львівська обласна асоціація Всеукраїнської організації союз осіб з інвалідністю України» Василя Дашкевича, Юрія Погоріляка і Леоніда Тарасенка, а на тендері щодо реконструкції огорожі – ТОВ «Будівельно-інвестиційна компанія «Оптіма» Андрія Гацкова, Богдана Кошарського і Ярослава Шостака.