«Київтрансгаз» купив коштовних литовських роутерів і китайських антен на 12 мільйонів
18.11.2018   //  

Філія «УМГ «Київтрансгаз» АТ «Укртрансгаз» 25 жовтня за результатами тендеру замовила  ТОВ «Віссон Лайт» мережевого обладнання на 11,81 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

До лютого 2019 року на склад замовника у Боярці для Боярського ЛВУМГ поставлять:

  • 948 маршрутизаторів Teltonika RUT955 виробництва компанії «JSC Teltonika» (Литва) у складі самого маршрутизатора, блока живлення, антени з кабелем довжиною 1 м і паспорта з дворічною гарантією по 11 879 грн.
  • 333 антени G13103D виробництва компанії «Shenzhen Gisantone Technology Co., Ltd» (Китай) по 1 657 грн.

У відкритих джерелах України маршрутизатори Teltonika RUT955 можна знайти у продажу по 7 075-8 341 грн., імовірно, без ПДВ. З урахуванням податку без доставки це склало би 8 490-10 009 грн., що на 19-40% дешевше від тендерної ціни з доставкою.

Антени G13103D китайський виробник продає на сайті «Alibaba» гуртовими партіями з 300 штук по $10-13, або 278-362 грн. за штуку без доставки і ПДВ. З урахуванням податку та без доставки це було б учетверо-вп’ятеро дешевше за тендерну ціну з доставкою.

Ціна угоди на 0,03% нижча від очікуваної вартості закупівлі у 11,82 млн грн.

Засновником столичної «Віссон Лайт» є Микола Яценко, а кінцевим бенефіціаром – її директор Ігор Кудленко. Однак раніше фірма належала ТОВ «Газтехпромсервіс» Віталія Бендерського, який також володіє ТОВ «Торговий дім «Альтер», до того – Надії Шкарупі, а перед нею – Олені Висоцькій.

Усього з жовтня 2015 року переможець отримав підрядів виключно в «Київтрансгазу» та «Черкаситрансгазу» щодо ремонту і техобслуговування обладнання на 21,04 млн грн.

Нині єдиним допущеним конкурентом із таким же товаром було столичне ТОВ «Комп’ю-Трейд» Сергія Крючатова, причому ніхто не знижував ціну на торгах. Крючатов також володіє ТОВ «Виробничо-комерційна компанія «АРС» із Михайлом Лучуком. Лучук, за даними системи «Clarity-Project», раніше представляв ТОВ «АТЗТ Компанія «Сатурн Дейта Інтернешенл», котре, як і ТОВ «Віт», через ПП «Виробничо-комерційна фірма «Рош» і ДочП «Торговий дім «Атлантіс» належить Володимиру Шерстюку.

За даними системи «YouControl», станом на 1 жовтня суперник мав податковий борг 467 тис грн. Він фігурує у двох кримінальних справах щодо фіктивного підприємництва.

Натомість п’ять інших компаній не допустили до аукціону через невідповідність товару технічним вимогам, відсутність документів на підтвердження відповідності вимогам та/або відсутність чи недоліки оформлення авторизаційних документів від виробника тощо. Серед них ТОВ «Центр технічної інформації», ТОВ «Укртехноресурс», ТОВ «Юніфай Трекінг», ТОВ «АМ Інтегратор Груп» і ТОВ «Компанія Транстрейд Інвест».