Залізниця розпиляла на шлагбаумах 2 мільйони між бізнес-партнерами
13.11.2018   //  

Філія «Центр забезпечення виробництва» ПАТ «Українська залізниця» за результатами тендеру 17 жовтня уклала угоду з ТОВ «Світлофори»щодо закупівлі шлагбаумів за 1,85 млн грн.

Про це пише «Залізниця без корупції» з посиланням  на дані системи «Прозорро».

Буде закуплено 20 автоматичних переїзних шлагбаумів. До комплекту також має входити обладнання СЦБ: переїзні світлофори, дзвінок, електродвигун змінного струму, діелектричний брус.

Єдиним конкурентом на торгах було ТОВ «Мітал ЛТД». Різниця в пропозиціях учасників склала всього 12 грн. або 0,0006%. Під час торгів фірми не знижували вартість пропозицій.

В пропозиції «Світлофори» вказало, що поставить залізничникам свою продукцію. Саме цю ж продукцію готове було поставити і «Мітал ЛТД», яке надало в тендерній документації дилерський лист від «Світлофори».

Лист «Світлофори» з тендерної документації «Мітал ЛТД»

«Світлофори» належить Олені Рубець та Віктору Лазареву, фірма зареєстрована в місті Дніпро.

Підприємство фігурує в ряді кримінальних справ. Так, в справі №760/726/16-к Фіскальна служба підозрює, що «Світлофори» разом з ще декількома фірмами  вступили в зговір з службовими особами ДП «Укрзалізничпостач» для ухилення від сплати податків на загальну суму 247 млн. грн.

Від «Наших грошей»

Співвласник «Світлофори» Віктор Лазарев раніше був співвласником ТОВ «Дніпротрансбудзв’язокавтоматика», яке нині перебуває в стані припинення. Його бізнес-партнером по фірмі був Віктор Остапчук – екс-начальник ДП «Південна залізниця» і нардеп від партії «Відродження» (раніше – Партія регіонів).

ТОВ «Мітал ЛТД» було засноване в жовтні 2017 року, власником та директором фірми вказана Наталія Манжос. Фірма декілька разів приймала участь в закупівлях, але не отримала жодного замовлення.