За півроку неконкурентні плити для «Укргазвидобування» подорожчали на 12%
13.11.2018   //  

ПАТ «Укргазвидобування» у березні-жовтні уклало вісім угод про закупівлю дорожніх плит на загальну суму 288,53 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

Закупівлі плит ПД2-9,5 С (2980х1480х180) провели без аукціонів після двох відмін торгів через нестачу учасників. Нагальну потребу пояснили необхідністю уникнути штрафів від бурових підрядників. Паралельно «УГВ» цьогоріч проводило й успішні торги щодо плит.

На одному з відмінених тендерів анонім вказував на надто короткий строк доволі значної поставки до жовтня. Згодом замовник встановив граничний строк поставки до кінця року.

  • ТДВ «Об’єднання Дніпроенергобудпром» замовили плити власного виробництва для родовищ на Полтавщині за 92,69 млн грн.: у березні – по 5 458 грн., у жовтні – по 6 100 грн. Тобто за півроку вони подорожчали на 12%.
  • ТОВ «Завод залізобетонних конструкцій «Еталон» замовили плити власного виробництва на 80,50 млн грн.: у квітні для Харківщини – по 5 458 грн., а в жовтні для Полтавщини – по 6 100 грн. Зростання ціни за півроку також становить 12%.
  • ТОВ «Держ-Буд» за 52,78 млн грн. у серпні придбали плити виробництва ПрАТ «Білоцерківський завод залізобетонних конструкцій» і ТОВ «Залізобетонний завод» для Полтавщини по 5 600 грн.
  • ПП «Світоніс-Транс» за 33,55 млн грн. у жовтні замовили плити власного виробництва для Полтавщини по 6 100 грн.
  • ТОВ «Газтехінновації» за 29,01 млн грн. у вересні купили плити виробництва ПрАТ «Новопокровський завод залізобетонних конструкцій» для Харківщини по 5 820 грн.

«Об’єднання Дніпроенергобудпром» зареєстроване у смт. Власівка Світловодської міськради Кіровоградської області на низку фізичних осіб. Серед них найбільші частки мають директор Іван Марон, екс-депутат Кіровоградської облради від Партії регіонів, та його син Ігор Марон. Останній володіє броварським МП «Будмодуль» та є співвласником ТОВ «Укрмодуль» із того ж міста.

Харківський виробник «ЗЗБК «Еталон» належить Андрію Казарінову і Сергію Кувікову.

Білоцерківським «Держ-Будом» Вікторії Сокол керує Віктор Соколом, екс-заступник колишнього мера Білої Церкви Василя Савчука.

«Світоніс-Транс» зі Світловодська Кіровоградської області зі статутним капіталом 1 тис грн. належить Артуру Семенюті з Полтавщини.

Столичними «Газтехінноваціями» володіють кияни Анатолій Білоусов та Ігор Малий.