«Украерорух» дав мільйон євро на ремонт літаків-лабораторій німецькому виробнику
12.11.2018   //  

Державне підприємство обслуговування повітряного руху України 17 жовтня уклало угоду з компанією «Aerodata AG» (Німеччина) про технічне обслуговування і ремонт літаків на 950 тис євро, або 30,74 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

На строк до кінця 2019 року замовили послуги з технічного обслуговування та ремонту двох літаків-лабораторій Beechcraft В300 Super King Air 350 серійний номер FL-46 (UR-CWB) і серійний номер FL-64 (UR-CWA) та їхніх систем льотного контролю AD-FIS.

Ці літаки призначені для льотних перевірок наземних засобів навігації та посадки. При переоснащенні для цієї мети на них були встановлені глибоко інтегровані системи льотного контролю AD-AFIS-0112 та AD-FIS-100 виробництва фірми «Aerodata AG», без втручання до яких неможливе техобслуговування і ремонт самих літаків. У разі такого втручання виробник призупинить обслуговування систем льотного контролю і не зможе гарантувати їхню коректну роботу. З огляду на це та довідку Торгово-промислової палати України закупівлю провели за переговорною процедурою через відсутність конкуренції.

Німецька «Aerodata AG»найбільший у світі постачальник систем льотного контролю.

Усього з 2008 року «Украерорух» уклав із нею угод щодо цих літаків на 7,93 млн євро.