Комунальники віддали мільйон за 5-камерні вікна для під’їздів, які виявились забороненими 1-камерними
12.11.2018   //  

Поліція підозрює, що службовці КП «Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Дніпровського району міста Києва» та ПП «Аріс-Інвест» розтратили 826 тис грн. бюджетних коштів  під час проведення капремонтів в житлових будинках Дніпровського району столиці. Про це написала Анна Камєліна у «КиевVласті».

Слідство встановило, що у вересні-жовтні 2016 року посадові особи «Керуючої компанії з обслуговування житлофонду Дніпровського району Києва» провела 8 закупівель послуг із заміни вікон в житлових будинках району, переможцем яких стало ПП «Аріс-Інвест». Відповідно до технічних вимог тендеру, комплектація металопластикових віконних блоків повинна була складатися з 5-ти камерного ПВХ профілю та енергозберігаючого склопакета.

Згодом комунальники та «Аріс-Інвест» уклали угоди на загальну суму понад 800 тис грн. Фірма збиралася використати продукцію (вікна) ТОВ «Сейсвинд», яка відповідає вимогам Державних будівельних норм (ДБН). В подальшому сторони підписали акти виконаних робіт і була проведена оплата.

Правоохоронці оглянули встановлені вікна у житлових будинках і з’ясували, що віконні блоки не відповідають мінімально допустимим вимогам Державних будівельних норм. Підрядник замість 5-ти камерних встановлював однокамерні склопакети компоновки 4-16Ар-4, яка забезпечує значення показника опору теплопередачі – 0,64. А згідно з нормами теплоізоляції будівель в Україні, такі однокамерні вікна заборонені для встановлення в 1-й кліматичній зоні, до якої відноситься Київ.

За даними слідчих, переможець торців замовив вікна у ТОВ «ВДД «ГРУП».

16 жовтня суд надав слідчим доступ до документів «ВДД «ГРУП» по співпраці з «Аріс-Інвест».

Засновником ПП «Аріс-Інвест» є Едуард Устьянцев, керує фірмою Карина Вітебська. У свою чергу власником ТОВ «ВДД «ГРУП» вказано Дениса Вітебського, директор Андрій Данилов. У 2015 році керівником цієї компанії значилася згадана Карина Вітебська. Крім того, обидві фірми знаходяться по-сусідству у Києві на Амвросія Бучми.

КП «Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Дніпровського району Києва» з січня 2015 року очолює Сергій Прогонюк.

Від «Наших грошей»:

Згідно з даними «Прозорро», ПП «Аріс-Інвест» у 2016-2017 рр. отримало 28 дрібних замовлень на загальну суму 3,78 млн грн. З лютого 2017 року підприємство підрядів не отримувало.