Міноборони скупилось у «Київгуми» особистими аптечками на 26 мільйонів
10.11.2018   //  

Міністерство оборони України 1 листопада за результатами тендеру замовило ТОВ «Київгума» аптечок на 46,00 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

Цьогоріч поставлять 30 тис аптечок медичних загальновійськових індивідуальних АМЗІ по 1 533 грн. за комплект. Гарантійний строк становить 30 місяців після виготовлення.

Комплект у медичній сумці-укладці виробництва ТОВ «Київгума» включає:

  • бинт марлевий стерильний 14 см х 7 м виробництва ТОВ «Гемопласт-Полісся»;
  • пакет перев’язувальний індивідуальний стерильний з еластичними компресійними компонентами першої допомоги із захисною вологостійкою оболонкою виробництва ФОП Тер-Аракельянц Ігор Олександрович через ПрАТ «АВ-Фарма»;
  • лейкопластир 3 см х 5 м виробництва ТОВ «Київгума»;
  • засіб для зупинки кровотечі хімічний на нетканій основі Кровоспас виробництва ТОВ «Виробниче об’єднання «Тетерів»;
  • пара рукавичок медичних оглядових виробництва ТОВ «Київгума»;
  • засіб для зупинки кровотечі механічний з воротком та пряжкою виробництва ТОВ «СІЧ-Україна»;
  • засіб для зупинки кровотечі механічний гумовий Омега виробництва ТОВ «Київгума»;
  • засіб для розрізання одягу та взуття (ножиці атравматичні) виробництва ТОВ «Київгума»;
  • маркер для нанесення інформації Permanent 8566 Centropen виробництва «Centropen A.S.» (Чехія) через ТОВ «Віват Трейдінг»;
  • назофарингеальний повітровід виробництва ТОВ «Київгума».

Сума угод на 573 грн., або 0,001% нижча від загальної очікуваної вартості закупівлі.

Броварським ТОВ «Київгума» володіють директор Андрій Острогруд, Олександр Буткевич, Валентина Сіножатська, Микола Осипець, Інна, Роман та Антон Кравці.

На аукціонах за двома з трьох лотів, під час яких ніхто не знижував ціну, єдиним конкурентом було запорізьке ПрАТ Фармацевтична фабрика «Віола» Віталія Софійченка, Олексія Горака, Петра Чепеля і Сергія Мороза з нижчою на 1% ціною. Однак його відхилили за відсутність тендерного забезпечення і документів на підтвердження відповідності товару технічним, якісним і кількісним характеристикам предмета закупівлі.

Третій підряд «Київгума» отримала без аукціону, бо на торги більше ніхто не прийшов. Закупівлю провели з другої спроби. Перший тендер із дещо вищою очікуваною вартістю в 48,51 млн грн. довелося відмінити, оскільки тоді єдиним конкурентом ТОВ «Київгума» був виробник гемостатику ТОВ «Виробниче об’єднання «Тетерів», якого відхилили за відсутність дозволу засновників на затвердження договору на суму більше 5,00 млн грн.