Столичні митники в їздять на елітних автівках, оформлених на батьків або родичів їх колег
07.11.2018   //  

Співробітники Київської митниці не декларують фактичне місце проживання та приховують елітні автівки.

Про це йдеться в сюжеті Марини Ансіфорової для програми «Наші гроші з Денисом Бігусом».

Вадим Турманов, донедавна був начальником сектору експлуатації майна, а нині заступник начальника відділу інформаційно-аналітичної роботи Київської митниці. Його колеги Андрій Недбайло та Михайло Редько відповідають за протидію митним правопорушенням. У всіх у них є недостовірні дані в деклараціях.

Митники Київської митниці з незадекларованим майном

Митник задекларував проживання в селищі Петропавлівська Борщагівка під Києвом. Однак насправді живе в квартирі в столичному районі Поділ. Це помешкання записано на його 70-річну матір Тамару Турманову, яка стала її власницею у 2016-му році.

Вадим Турманов (на фото нижче) приїжджає на роботу на білому Jeep Grand Cherokee, але минулого року його поліція затримувала за керуванням іншої авто – Audi A6, яке не було в декларації фіскала. Це авто записане на його батька.

Колега Турманова – начальник другого відділу оперативного реагування Київської митниці Михайло Редько (на фото нижче), задекларував купівлю квартири в престижному столичному районі Печерськ вартістю 400 тисяч грн. Ця в квартира елітному ЖК «Альпійське містечко» на Печерську, де мають житло секретар РНБО Олександр Турчинов, екс-голова СБУ Валентин Наливайченко та син міністра МВС Арсена Авакова – Олександр. ЇЇ ринкова вартість в 10 разів більша.

Але сам Редько в іншому фешенебельному комплексі  – «Престиж-Холл», якого не має в декларації. Хоча його зарплата в місяць – 15 тис грн.

Журналісти зустріли Редька на незадекларованому чорному Lexus IS 300 з донецькою реєстрацією. Фіскал сказав, авто попросив припаркувати біля митниці попросив його товариш, а сам він на ній не їздить. Цей автомобіль зареєстрований на батька іншого працівника митниці – Станіслава Делі. Останній працює заступником начальника відділу взаємодії з митними органами тієї ж Київської митниці ДФС. Він стверджує, що цим авто не користується і  припустив, що батько продав його по довіреності.

Михайла Редька теж притягали до адміністративної відповідальності за водіння на підпитку в 2013 та 2015 рр. та ігнорування наказу патрульного про зупинку в 2017 р. Тоді він був за кермом не задекларованих BMW Х5 та Volkswagen, які були оформлені на його батька.

Начальника першого відділу оперативного реагування Андрій Недбайло (на фото внизу) користується новою Skoda Superb, яка також не задекларована. Машина записана на його матір, що дозволяє не вносити авто до декларації до кінця поточного року.

Коментувати звідки у його матері гроші на це авто митник відмовився. За даними реєстру юридичних осіб, матір митника до 2017-го року продавала спортивні товари, однак нині жодного бізнесу не веде. На неї також записана і квартира в Петропавлівській Борщагівці, в якій живе Андрій Недбайло.