Поліція під виглядом спецавтіки купила Toyota Camry у топ-комплектації за мільйон
06.11.2018   //  

Головне управління Національної поліції в Дніпропетровській області 2 листопада за результатами тендеру замовило ТОВ «Фірма «Алмаз Мотор, ЛТД» легковий автомобіль спеціалізованого призначення за 1,05 млн грн. Про це повідомляється в систему «Прозорро».

Фірма поставить авто Toyota Camry у найдорожчій комплектації Premium. Автівка матиме подушки безпеки, круїз-контроль з функцією підтримки безпечної дистанції до авто, що їде попереду, систему контролю та інформування про втомлення водія, оздоблення сидінь комбінованою шкірою з перфорацією, оздоблення дверних карт та переднього центрального підлокітника синтетичною шкірою, декор інтер’єру «Tiger-eye», підігрів сидінь, клімат-контроль, іонізатор повітря nanoe, аудіо систему Toyota (радіоприймач, CD/MP3/WMA-програвач) з кольоровим багатофункціональним сенсорним 8-дюймовим дисплеєм та акустичною системою JBL, навігаційну систему GPS.

Після розміщення поліцією оголошення про закуплю автомобіля спецпризначення, у «Прозорро» з’явилося питання до Замовника:

«В чому саме полягає спеціалізація вашого предмету закупівлі? Щоб легковий автомобіль набув статусу спеціалізованого, він має бути укомплектований чимось спеціалізованим. У Додатку 4 представлена стандартна комплектація автомобіля, відповідно під час отримання авто від продавця ви отримаєте звичайний легковий автомобіль, без будь-якої спеціалізації, а відповідно і документи будуть оформлені на звичайний легковий автомобіль. Отже – внесіть зміни до документації і розширте комплектацію авто, щоб було видно, що саме робить цей автомобіль спеціалізованим, або ж змініть предмет закупівлі на легковий автомобіль».

У відповідь ГУ Нацполіції в Дніпропетровській області пообіцяло внести зміни до тендерної документації. Після чого у системі «Прозорро» з’явився «Додаток 4 зі змінами», в якому вказане єдине спеціалізоване обладнання – роз’єм під рацію.

Toyota Camry у комплектації Premium продають за 1,05 млн грн., а у базовій комплектації Comfort її можна придбати за 809 тис грн.

На торгах єдиним конкурентом ТОВ «Фірма «Алмаз Мотор, ЛТД» було ТОВ «Восток Автомир» Олексія Кравчуна, чия пропозиція була вищою на 5 тис грн. – 1,055 млн грн. Саме такою була очікувана вартість. Фірми не торгувалися під час аукціону.

Дніпровська «Фірма «Алмаз Мотор, Лтд» із однойменної групи компаній «Алмаз» належить Олексію Шоху та Олександру Корнієнку, який також є директором фірми.

Начальником Головного управління Нацполіції в Дніпропетровській області є Віталій Глуховеря.