Освітяни Кернеса купили коштовне молоко 2,5% у пакетах по 25 гривень за кілограм
05.11.2018   //  

Управління освіти адміністрації Московського району Харківської міської ради 12 жовтня за результатами тендеру замовило ФОП Шокуров Роман Сергійович молока на 875 тис грн. без ПДВ. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

Цьогоріч за 1,80 млн грн. мали поставити 72 тонни пастеризованого коров’ячого молока жирністю 2,5% у кілограмових пакетах виробництва ТОВ «Богодуховський молзавод» або ТОВ «Слобожанський промкомбінат» чи інших заводів по 25,00 грн./кг без ПДВ.

Однак 16 жовтня вартість договору знизили додатковою угодою до 875 тис грн., а обсяг закупівлі зменшили до 35 тонн. Решта умов, зокрема ціна за кілограм, не змінилася.

За умовами тендерної документації, молоко повинне поставлятися у 37 дитсадків району в день його виготовлення о 6:00-13:00 чотири рази на тиждень із понеділка по четвер.

У вересні освітяни Лозівської міськради Харківської області замовили для навчальних закладів пастеризоване молоко більшою жирністю 3,2% у півтора раза дешевше – по 17,05 грн./кг без ПДВ. Термін придатності на момент поставки вимагався не менше 90% від загального строку зберігання. У кінці жовтня ціну підняли додатковою угодою до 18,76 грн./кг без ПДВ, але це все одно на третину дешевше від нинішньої ціни харків’ян.

У супермаркетах молоко жирністю 2,5% можна знайти орієнтовно по 20,00 грн./кг.

Харківський підприємець Роман Шокуров завантажив документи на автомобілі-рефрижератори, які записані на Тамару Теслюк. Вона відома як бухгалтер ПП «Гермес» Юрія Насонова – керівника КО «Дошкільне харчування» Харківської міськради.

Також переможець за договором зберігання із тією ж Теслюк використовує для роботи склад на вул. Верстатобудівельна, 2, де приміщення належить «Гермесу» Насонова.

За даними системи «Clarity-Project», Шокуров вказував на тендерах один номер телефону +380503052067 з 11 іншими ФОПами, серед яких ФОП Насонова Валентина Григорівна.

Усього з 2012 року Шокуров отримав підрядів Харківської міськради на 10,66 млн грн.

Єдиний конкурент ФОП Славний Віталій Леонідович із Кіровоградської області, чия ціна дорівнювала плановій сумі, не завантажив у систему жодного документу тендерної пропозиції та узагалі не отримував державних підрядів. Ніхто не знижував ціну під час аукціону. Ціна угоди на 2% нижча від очікуваної вартості закупівлі у 1,84 млн грн.