Мінкульт за три тижні вирішить, чи дозволяти Тігіпку будувати 115-метрову висотку поруч з палацом “Україна”
05.11.2018   //  

Міністерство культури 26 жовтня зареєструвало заяву ТОВ «Віолія» щодо погодження історико-містобудівного обґрунтування (ІМО) по будівництву на вул. Антоновича, 136-138. Мінкульт розгляне заяву «Віолії» до 23 листопада.Про це свідчать дані офіційного сайту міністерства.

Нагадаємо, на вул. Антоновича, 136-138 ТОВ «Віолія» і ТОВ «ПІРІТ» збираються збудувати 33-поверховий житловий будинок з вбудованими нежитловими приміщеннями.

Компанія «ПІРІТ» отримувала ділянку за вказаною адресою для будівництва офісного центру. Разом з тим у січні цього року Департамент містобудування КМДА видав фірмам містобудівні умови та обмеження (МУО), якими дозволили будувати на ділянці «багатофункціональний комплекс», а по факту – житлову висотку.

Оскільки вул. Антоновича – це центр Києва, то тут існує обмеження по висоті. Генплан забороняє будівництво  вище 27 м, а  висота майбутнього майбутнього будинку – 115 м (33 поверхи). Саме цей момент і повинен вирішити Мінкульт, розглянувши заявку на ІМО.

Останнім питанням, вирішення якого остаточно розв’яже руки забудовнику, є погодження відхилень від державних будівельних норм у Мінрегіоні. Компанія «ПІРІТ» відповідну заявку вже подала.

Засновником ТОВ «ПІРІТ» є кіпрська компанія «Девісал Лімітед», кінцевим бенефіціарним власником якої є Сергій Тігіпко.

Разом із цією фірмою містобудівні умови та обмеження на проект отримувало також нещодавно створене ТОВ «Віолія», засновниками якого є Максим Кузьменко і Ольга Майська.

Кузьменко також є засновником ТОВ «Варда Спецбуд Монтаж», яке виграло держтендерів на 1,3 млрд грн. Перший засновник «Варди» – Дмитро Кириченко – через ТОВ «Еко-Буд-Трейд» та подальший ланцюжок компаній пов’язаний із фірмами, близькими до заступника голови КМДА В’ячеслава Непопа та Михайла Голиці – екс-очільника Департаменту будівництва та житлового забезпечення КМДА  та президента АТ «ХК «Київміськбуд».

Детальніше про заплановане будівництво –  читайте  «115-метровий шпиль для Тигипка біля Палацу «Україна».