Змовники розіграли 2 мільйони на навчальні комплекти для учнів Закарпаття
31.10.2018   //  

Департамент освіти і науки Закарпатської облдержадміністрації 23 жовтня підписав договір з ТОВ «Елім» вартістю 1,95 млн грн. на постачання комплектів для навчання грамоти/письма на магнітах. Про це повідомили «Наші гроші. Львів» з посиланням на систему «Прозорро».

Замовили 959 комплектів, вартість кожного з яких становить понад 2 тис грн. Кожен комплект – це скринька з картками на магнітній основі. Там будуть зразки каліграфічного письма букв українського алфавіту (33 одиниці), каса букв (132 одиниці), набір графічного позначення звуків (10 одиниць), набір знаків пунктуації (15 одиниць). Такі картки можна буде розміщувати на металевій аудиторній дошці. Подібні комплекти в роздріб продають по 2,67 тис грн.

Єдиним конкурентом житомирського ТОВ «Елім» виступало ще одне житомирське ТОВ «Спецтехнокомплект». Ця компанія отримувала лише замовлення за прямим договором від Нацакадемії Нацгвардії на 178 тис грн. на «системи керування, контролю, зв’язку та комп’ютерні системи», хоча брала участь в конкурсних закупівлях ще 12 разів.

Для участі в даних торгах створене рік тому «Спецтехнокомплект» завантажило не всі потрібні документи, які вимагав замовник. Як виявилось, такий однотипний пакет фірма подає на всі аукціони.

Власниками «Спецтехнокомплекту» є Володимир Жук (Київ), Ірина Якименко (Житомир) та Павло Петрович (Броди, Львівська обл.). Замість останньої людини статут компанії підписувала на підставі довіреності Людмила Васильчук. Вона є одноосібною власницею переможця торгів ТОВ «Елім».

Згідно з довідкою про працівників «Еліму», в компанії працює одна людина – директор і засновник Людмила Васильчук. Фірма орендує приміщення площею 23 кв. м, а також має власних чотири ноутбуки та один принтер.

Згідно з Prozorro, у 2018 році «Елім» підписало 54 договори на 15,2 млн грн. Найбільшим замовником у компанії виступають житомирські освітяни, які підписали з фірмою договорів на майже 7 млн грн.