Партнер дружини керівника Держлісагенства зведе школу з дитсадком на Рівненщині за 110 мільйонів
29.10.2018   //  

Департамент з питань будівництва та архітектури Рівненської ОДА 16 жовтня за результатами тендеру замовив ТОВ «Луцьккомунбуд» будівництво навчально-виховного комплексу за 110,09 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

До кінця 2019 року по вулиці Шкільній, 11 у селі Борбин Млинівського району збудують двоповерховий навчально-виховний комплекс. Він включатиме у себе загальноосвітню школу на 11 класів на 264 учні з окремою твердопаливною котельнею та дитячий садок на чотири групи із 75 дітей, які матимуть спільну музичну залу та харчоблок.

За підсумковою відомістю ресурсів, вибірково перевірені ціни відповідають ринку та іншим тендерам. Зокрема йдеться про вікна, деревину, цеглу, щебінь та палі.

На заробітну плату піде 11,19 млн грн., тобто 10% загальної вартості підряду. На прибуток відведено ще 4% – 4,51 млн грн. Ціна угоди на 11% нижча від очікуваної вартості закупівлі у 123,26 млн грн.

Конкурентами були дніпровська ППФ «Олбі» Михайла Ковальова та рівненські ТОВ «Фірма Опорядрембуд» Ірини Максимчук та Оксани Ляльчук, ТОВ «Прогрес Девелопмент Компані» Наталії Чикун і ПВКФ «Фіалка» Володимира Фалка.

«Луцьккомунбуд» зі статутним капіталом 1 тис грн. належить Ірині та Ігорю Швецям, а його підписантом значиться Віктор Сироватка. Останній володіє ТОВ «Волинь-Еко-Прод», яке навесні через суд відмінило наказ Держлісагенства про лісові аукціони.

Ігор Швець також співволодіє ТОВ «Західбуд Ф плюс Ш» разом із німцем Фоллертом Францом та Світланою Бондар, дружиною в.о. керівника Держлісагентства Володимира Бондара, який раніше входив до засновників цієї фірми.

Підпис Бондара стоїть під наказом агентства про рекультивацію земель, які постраждали від видобутку бурштину. НАБУ підозрює, що саме цей наказ планували використати нардепи Борислав Розенблат і Максим Поляков для організації видобутку бурштину.

У 2002-2005 роках Бондар був нардепом фракції «Наша Україна», а в 2005-2007 роках очолював Волинську ОДА. На останніх місцевих виборах пройшов у Волинську облраду від «БПП». ЗМІ пишуть про давні приятельські відносини Бондаря з генпрокурором Юрієм Луценком. Торік Бондар підтвердив, що розмовляв із Луценком щодо призначення Віктора Швидкого першим заступником прокурора Волинської області.