«Укргазвидобування» купило російські насосні установки на білоруських МАЗах за 144 мільйони
26.10.2018   //  

ПАТ «Укргазвидобування» 22 жовтня за результатами тендеру замовило ТОВ «Київський Республіканський Автоцентр» насосних агрегатів на базі вантажних автомобілів на 144,00 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

До червня 2019 року поставлять десять насосних установок СИН-35.36 виробництва ТОВ «Завод «Сінергія» (Росія) Віктора Назарова у 2018 році на повнопривідному шасі МАЗ-631724 6х6 Євро 5 (Білорусь) по 14,40 млн грн.

Вони матимуть двигун Cummins QSNT500, кабіну зі спальним місцем з автономним обігрівачем, насос СИН-64 із робочим тиском 70 МПа, всмоктуючий і нагнітальний маніфольди, мірник на 4 тис л, ванну для цементної пасти на 300 л, водяний відцентровий насос ЦНС 105-196, пульт управління і контролю, електроустановку на 24 В, кабіну оператора, стандартні пристосування, набір інструментів і комплект запасних частин.

Гарантійний строк на навісне обладнання становить рік, на шасі – рік або 50 тис км пробігу. Передбачено забезпечення виконання договору в розмірі 5% його вартості.

Ціна угоди на 28% нижча від очікуваної вартості закупівлі у 198,87 млн грн.

Дилер МАЗу «Київський Республіканський Автоцентр» належить власнику ПАТ «Виробниче Об’єднання «Автотранспортник» Валентину Затхею разом із Михайлом Валентиновичем і Маріанною Валентинівною Затхеями. Усього з 2011 року переможець отримав державних підрядів на 299,29 млн грн., з яких нинішній – найбільший.

ТОВ «Топ Оіл Сервіс Компані» Олени Еренбург з нижчою на гривню ціною відхилили за відсутність аналогічного досвіду і розбіжності у моделях шасі та двигуна в документів «Технічні вимоги і якісні характеристики» і паспортах. Фірма вимагала від замовника скасувати свою дискваліфікацію, заявивши, що після аукціону надсилала йому лист щодо заміни шасі та що підтвердила аналогічний досвід іншої юридичної особи «Manifold Systems International FZC» (ОАЕ), яка нібито гарантує виконання потенційної угоди між «Укргазвидобуванням» і «Топ Оіл Сервіс Компані». Замовник не відповів на вимогу.

Дорожчими конкурентами були ТОВ «НВП Комплект-Ліга» Леоніда Кеби, «KATT GmbH» (Німеччина), «Redditizio Limited» (Кіпр) і СЗАТ «Фидмаш» (Білорусь). Останнє вимагало від замовника відхилити «Київський Республіканський Автоцентр», бо той нібито не підтвердив, що габаритні розміри та навантаження на осі не перевищують вказані у ПДР України п. 22.5 Перевезення вантажу, проте замовник не відповів.

Мінський «Фідмаш» був створений у 2001 році у складі російсько-білоруської групи підприємств «ФІД». Зараз він входить у міжнародну корпорацію «National Oilwell Varco» («NOV»), головною організацією якої є «National Oilwell Varco, Inc.» (Делавер, США).