Київський психоневрологічний інтернат купив електрокар Nissan Leaf більш ніж за мільйон
26.10.2018   //  

Київський психоневрологічний інтернат 22 жовтня за результатами тендеру замовив ТОВ «Карпоінт електрік» електромобіль за 1,11 млн грн. Про це повідомляється в системі «Прозорро».

Фірма поставить Nissan Leaf Tekna «Преміум». Автомобіль матиме інтелектуальне управління трасуванням, автоматичний контроль температури, запас ходу до 378 км, потужність електричного двигуна 150 к. с. Nissan Leaf  «заточений» на магістральну їзду, водночас, система рекуперації ефективно гасить швидкість машини. Програмне забезпечення центральної консолі підключається до Apple CarPlay і Android Auto. Також передбачена можливість управління функціями через кермо.

На сайті ТОВ «Карпоінт електрік» вказано, що подібний автомобіль Nissan Leaf Tekna можна купити за 1,25 млн грн.

На торгах конкурентами «Карпоінт електрік» були ТОВ «ЕРЄДУ» та ТОВ «ОВ’ЄДО», які запропонували вищу ціну – 1,13 млн грн. та 1,40 млн грн. відповідно. Меншу від переможця суму (на 100 грн.) запропонувало ТОВ «Крафт-авто» Сергія та Ольги Шум. Але їх пропозиція була відхилена через невідповідність вимог тендерної документації. Зокрема, фірма не надала копію аналогічного договору на електромобіль.

Власниками українсько-норвезького ТОВ «Карпоінт електрік» (Львів) є українці Андрій Сітарчук, Ярослав Хариш та фірма «Карпоінт холдінг АС» з Норвегії. Київський психоневрологічний інтернат очолює Віталій Сахань.

Як повідомляли «Наші гроші», КУ «Автобаза санітарного транспорту лікувально-профілактичних закладів охорони здоров’я» Житомирської обласної ради 20 вересня купили два вживані електромобілі Nissan Leaf 2015 року випуску з пробігом 33 і 37 тис км по 483 тис грн. на загальну суму 966 тис грн.