Консультації угорських юристів для «Нафтогазу» за півтора року подорожчали на третину
26.10.2018   //  

ПАТ «НАК «Нафтогаз України» 22 жовтня за результатами тендеру уклало угоду з компанією «Андреко Кінстеллар Удьведі Ірода» (Угорщина) про юридичні послуги на 392 тис євро, або 12,64 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

Ціна нинішньої угоди втричі нижча від очікуваної вартості закупівлі у 35,00 млн грн.

До кінця 2020 року замовили юридичне супроводження роботи наглядової ради «Нафтогазу» та її комітетів , у тому числі:

  • консультації, роз’яснення і юридичні висновки щодо законодавчого регулювання діяльності в енергетичній сфері, корпоративного права, антикорупційного законодавства, комплаєнсу, управління ризиками, а також відповідальності, компетенції, прав та обов’язків посадовців органів управління господарських товариств, зокрема тих, 50 і більше відсотків акцій яких належить державі, та юридичних осіб, які діють у державному секторі економіки;
  • складення заяв, скарг, процесуальних та інших правових документів;
  • інші юридичні послуги.

Орієнтовний обсяг послуг складає 3 500 годин, а середня погодинна ставка – 112 євро з урахуванням гонорару, вартості залучення третіх осіб і технічних витрат.

У березні 2017 року «Нафтогаз» замовляв цій самій фірмі аналогічні послуги на третину дешевше – по 85 євро за годину.Єдиним конкурентом на активних торгах було українське представництво «Бейкер і Макензі – Сі Ай Ес, Лімітед» Сергія Чорного та Сергія Піонтковського.

Угорське юридичне бюро «Andrékó Linklaters Ügyvédi Iroda» з 2008 року працює під назвою «Kinstellar Budapest» як один з офісів міжнародної юридичної фірми «Kinstellar». Останню в Україні представляє ТОВ «Кінстеллар», засновником якого є чеська «Kinstellar, s.r.o.», а директором – Костянтин Лікарчук, екс-заступник голови ДФС Романа Насірова.

Торік «Andreko» виграло згаданий аналогічний підряд «Нафтогазу» на 205 тис євро, впавши в ціні на аукціоні в 3,5 раза, щоб обійти трьох суперників, включно з нинішнім.