Турки за 166 мільйонів таємно реконструюють Двірцеву площу перед вокзалом у Львові
22.10.2018   //  

ЛКП «Львівавтодор» Львівської міської ради 17 жовтня за результатами тендеру замовило ТОВ «Онур Конструкціон Інтернешнл» реконструкцію Двірцевої площі перед залізничним вокзалом за 165,51 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

До жовтня 2020 року влаштують трамвайну платформу «Двірцева», трамвайні колії, контактну мережу, дорожні й тротуарні покриття, фонтан, електропостачання, електроосвітлення, диспетчерську, водопостачання, каналізацію та системи зв’язку, встановлять павільйони зупинок громадського транспорту, лави, урни, велосипедні стійки, дорожні знаки та огородження, а також озеленять територію.

Підсумкова відомість ресурсів та кошториси не опубліковані ані замовником, ані підрядником, що не дозволяє порівняти ціни матеріалів та обладнання з ринковими цінами на предмет можливого завищення.

Гарантійний строк становить десять років, забезпечення виконання договору – 5%. На заробітну плату піде 4,48 млн грн., тобто 3% загальної вартості підряду. На прибуток відведено ще 1% – 1,25 млн грн. Ціна угоди на 1% нижча від очікуваної вартості закупівлі у 167,59 млн грн.

Єдиним конкурентом було ПрАТ «Львівське спеціалізоване будівельно-монтажне управління №1» Василя Хаврака, причому ніхто не знижував ціну під час аукціону.

Фірмою «Онур Конструкціон Інтернешнл» володіють Онур Четінджевіз, Ісхан Четінджевіз з Туреччини та львів’янин Олег Фаріон. Останній з 2011 року керує ПП «Глоріо» Олени Караахметоглу, яке управляє рестораном у Брюховичах.