Дорожники Дніпровщини напівтаємно злили третину мільярда своєму екс-начальнику
20.10.2018   //  

Служба автомобільних доріг у Дніпропетровській області 12 жовтня за результатами тендеру замовила ТОВ «Українсько-польське підприємство з іноземними інвестиціями «УПС» поточний середній ремонт автодороги державного значення Р-73/Н-08/ – Нікополь за 357,90 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

До кінця 2019 року відремонтують окремі ділянки траси в межах км 7+595 – км 64+140.

Кошториси і підсумкову відомість ресурсів не оприлюднили. Натомість опубліковано протокол узгоджених цін із ПДВ і доставкою, не відділеною від вартості будматеріалів. Тож їхня вартість невідома, що унеможливлює порівняння з іншими закупівлями, де замовники оприлюднюють окремо ціну матеріалів і ціну доставки до міста ремонту.

За цим протоколом, асфальтобетон щільний дрібнозернистий типу А1 марки 1 на модифікованому бітумі коштує 2 935 грн./т, а піщаний типу Г марки 1 – 2 689 грн./т.

Гарантійний строк на основу дорожнього одягу становить вісім років, на асфальтобетонне покриття і дорожнє огородження – п’ять років, на дорожні знаки і напрямні стовпчики – два роки. Передбачено забезпечення виконання договору в розмірі 1%. На заробітну плату піде 1,49 млн грн., тобто 0,4% загальної вартості підряду. На прибуток відведено ще 0,1% – 267 тис грн. Ціна угоди на 2% нижча від очікуваної вартості закупівлі у 365,82 млн грн.

Після зміни влади у 2014 р. на тодішнього власника фірми «УПС» – сина екс-начальника ДП «Дніпропетровський облавтодор» Тараса Палія було відкрито два кримінальні провадження щодо привласнення бюджетних коштів на ремонті доріг фірмою «УПС». У 2015 р. обидві справи закрили. Наприкінці того ж року він уступив половину «УПС» словацькій фірмі «Ароґраф» Ірини Гунази, відомої як контактна особа міської організації партії «Україна майбутнього» Святослава Олійника. Останній був заступником тодішнього губернатора Ігоря Коломойського (детальніше у статі «Приватна» конвертація боргів Дніпропетровська»).

Нині Палій лишився підписантом «УПС» разом з Юрієм Пічугіним, керує фірмою ще один її підписант Сергій Нестеренко, а володіє нею віднедавна Дмитро Гончаров, який у 2016 році очолював Дніпропетровську САД. У свою чергу мер Дніпра Борис Філатов у 2016 році посварився з Ігорем Коломойським і зараз вживає заходів, щоб відібрати у нього контроль над місцевим аеропортом.

Востаннє «УПС» отримував великі дорожні підряди більше ніж на 10 млн грн. на початку листопада 2017 року, а відтоді й донині вигравав лише дрібніші тендери на 1-8 млн грн.

Допущеними конкурентами були ТОВ «Автомагістраль-Південь» одеситів Валерія Короткова та Олега Наливанного і ТОВ «Онур Конструкціон Інтернешнл», власниками якого є Онур Четінджевіз, Ісхан Четінджевіз з Туреччини та львів’янин Олег Фаріон.

Натомість до аукціону не допустили ПП «Полтавабудцентр» Славіка Асланяна і ТОВ «Ростдорстрой» із групи авторитетного бізнесмена Олександра Жукова та мера Одеси Геннадія Труханова. Спільними причинами зокрема були відсутність розрахунку часу зберігання і транспортування гарячого асфальтобетону в бункеронакопичувачі до місця укладання та нібито неправдива інформація щодо обсягу виконаних за аналогічним договором робіт.

«Полтавабудцентр» оскаржив своє відхилення в АМКУ, заявивши, що надав розрахунок часу в довільній формі, бо жоден документ не передбачає певної форми. Також він повідомив, що через технічну помилку вказав більший обсяг виконаних за аналогічним договором робіт, однак сумарний обсяг задовольняв вимогам тендеру. Згодом скаржник відкликав скаргу, оскільки «втратив інтерес до участі у даній процедурі закупівлі».