ФОПи з однаковими телефонами та помилками в документах розіграли 2 мільйона у Франківську
18.10.2018   //  

Департамент житлової, комунальної політики та благоустрою Івано-Франківської міської ради 4 жовтня повідомив про намір укласти договір з ФОП Ярославом Дідиком на проведення капітального ремонту прибудинкової території та проїзду вартістю 2,00 млн грн.

Про це пише «Центр громадського моніторингу та досліджень».

Згідно з угодою, яка оприлюднена в системі «Прозорро», ремонт проводитимуть біля будинків по вулиці Коновальця, 121 та С. Стецького, 2 в Івано-Франківську. Підприємець має провести роботи з каналізування, відремонтувати проїзд між будинками та пішохідні доріжки, встановити 20 світильників зовнішнього освітлення, три лавки для відпочинку, шість урн для сміття, посадити більше 30 різних саджанців кущів та дерев, а також засіяти прибудинкові газони. Всі роботи мають бути виконані до 25 грудня поточного року.

Пропозиція Ярослава Дідика була найдорожчою серед учасників. Його конкурент ФОП Степан Савка пропонував провести ремонт за 1,79 млн грн, але не надав всього пакету документів. Ще один учасник торгів – ТОВ «Будівельна компанія «Вік», спочатку була визнана переможцем з пропозицією 1,93 млн грн. Однак товариство запізнилося з подачею одного з документів для укладання договору.

Переможець торгів, 57-річний Ярослав Дідик, єдиний з учасників не знижував своєї ціни в ході аукціону. У своїх довідках про те, що учасник не є банкрутом та не засуджений за злочин, вчинений з корисливих мотивів, Ярослав Дідик помилково зайвий раз написав слова « що те». Такі ж самі помилки були і у довідці його конкурента 57-річного Степана Савки, хоча замовник вимагав подати дані документи в довільній формі.

Підприємці зареєстровані в Івано-Франківській області, користуються спільним номером мобільного телефону 0679288690, який вказаний у договорах.

Ярослав Дідик вже перемагав на торгах департаменту житлової, комунальної політики та благоустрою Франківської міськради у липні та серпні цього року. Загальна сума отриманих підрядів склала 4,4 млн грн. В свою чергу, Степан Савка отримував лише прямі замовлення від департаменту у 2017-2016 роках на загальну суму понад 2,6 млн грн.

Від «Наших грошей»

ТОВ «Будівельна компанія «Вік» записана на Ігоря Сокирку, який є і керівником фірми.