«Укртранснафта» за 4 мільйони купила систему закупівель, інтегровану в «Прозорро»
16.10.2018   //  

ПАТ «Укртранснафта» 20 вересня за результатами тендеру замовило ТОВ «Алладін Сістемс» систему закупівель за 3,99 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

Цьогоріч за 3,51 млн грн. поставлять автоматизовану систему управління закупівлями на 200 користувачів по 17 550 грн. за ліцензію. Ще 420 тис грн. відведено на річну технічну підтримку по 35 тис грн. за місяць, а 60 тис грн. – на інтеграцію із системою управління підприємством SAP S/4HANA. Майнові права на софт належать постачальнику.

Система дозволить планувати закупівлі, створювати заявки на закупівлю, проводити он-лайн-торги, вибирати постачальника, укладати контракти, формувати замовлення на поставку та аналізувати закупівельний процес. Вона буде інтегрована з авторизованим у «Прозорро» електронним майданчиком шляхом передачі інформації про назву закупівлі, конкретну назву закупівлі, найменування номенклатур, їх кількість, одиниці виміру, очікувану вартість, код ДК, інформації про терміни обговорення та терміни публікації, терміни поставки, контактні дані відповідальної особи, проектів договорів та інших документів, що супроводжують процедури проведення торгів згідно законодавства.

«Укртранснафта» належить державному «Нафтогазу», але не вважається замовником за законом «Про публічні закупівлі», бо підпадає під виняток про здійснення діяльності на промисловій чи комерційній основі, а отже, не зобов’язана проводити відкриті торги у «Прозорро». При цьому вона все ж проводить там більшість закупівель шляхом аукціону.

Так, загалом із квітня 2016 року «Укртранснафта» роздала 1,12 млрд грн., у тому числі:

  • 640,70 млн грн. – за процедурою відкритих торгів з публікацією англійською мовою;
  • 271,28 млн грн. – за процедурою звітування про укладення договору;
  • 111,47 млн грн. – за процедурою відкритих торгів;
  • 67,37 млн грн. – за переговорною процедурою;
  • 31,04 млн грн. – за процедурою допорогових закупівель.

Ціна нинішньої угоди на 1% нижча від очікуваної вартості закупівлі у 4,03 млн грн.

Конкурентами були ТОВ «Інтрасистемс» і ТОВ «Айкюжн ІТ», які не знижували ціну під час аукціону та чиї однакові пропозиції дорівнювали очікуваній вартості закупівлі.

Створена у червні 2017 року столична «Алладін Сістемс» Олександра Литвиненка, Дмитра Бугрименка, Миколи Пекельного, Геннадія Медведєва і Світлани Романович зі статутним капіталом 1 тис грн. володіє платформою продажу та закупівель «Aladdin».

Директором фірми є Дмитро Кудовбенко, а контактною особою – Андрій Болгарчук.

Компанія подала виконані аналогічні договори за 2018 рік із ТОВ «М’ясокомбінат Ятрань», ТОВ «Агро КМР», ТОВ «Торгівельна компанія «Успіх» і ТОВ «СіЕйТі» щодо поставки софту «APS Tender Система управління закупівлями» («APS Smart»). Останню розробило ТОВ «АПС Солюшнз», яким володіють Дмитро Прядко, Алла Дубровіна, Андрій Поляков і ТОВ «Смарт Прок’юремент» Руслани Богуш і Лариси Пономарьової.

У травні переможець за переговорною процедурою через авторські права отримав єдиний підряд ДП «Лісогосподарський інноваційно-аналітичний центр» на технічний супровід та підтримка усіх користувачів програмного продукту «APS Forest» за 1,27 млн грн.