Комунальники Дніпра віддали 600 тисяч працівнику свого паркувального інвестора за демонтаж непотребу на парковках
15.10.2018   //  

25 вересня КП «Міськавтопарк» Дніпропетровської міської ради уклало з ФОП Односум Віталій Валерійович договір на виконання робіт «по усуненню наслідків порушень Правил благоустрою міста» на 580 тис грн. Про це написала Ольга Юдіна у «БюроUA».

Односум повинен перевезти в «місце тимчасового зберігання» розміщені на території міста «обмежувачі руху» – замки, ланцюги, в’їзні (виїзні) ворота, огорожі, тимчасові споруди, і прибрати після себе сміття.

За даними видання, йдеться про демонтаж розміщених на міських парковках «обмежувачів руху», чиї власники впали в немилість міської влади.

Загальний обсяг робіт за договором складає 1000 кв м. Втім адрес розміщення об’єктів в договорі немає. Зазначається, що вказувати конкретне розміщення і «орієнтовний обсяг робіт» по кожному об’єкту замовник буде в добових нарядах.

Відповідна закупівля була проведена 14 вересня. Віталій Односум був її єдиним учасником. «Вивчення документів підприємця наводить на думку або про переконання Односума в своїй перемозі, або про його незацікавленість в ній», – написало «БюроUA».

Наприклад, в довідці про наявність обладнання зазначено, що у підприємця є «власне обладнання і орендований транспортний засіб». Але не вказано, яке сама обладнання та який транспортний засіб.

Дивною виглядає і довідка про наявність досвіду виконання аналогічних договорів:

«На виконання умов закупівлі робіт по усуненню наслідків порушень Правил благоустрою міста Дніпра повідомляю наявний необхідний досвід для виконання робіт по предмету закупівлі».

«Втім, копію договору про виконання аналогічних робіт ФОП не надав. Що значить «наявний необхідний досвід», теж не пояснив. Але тендерний комітет такі докази професіоналізму учасника чомусь влаштували», – зазначила журналістка.

Як ФОП Односум зареєструвався за три місяці до тендера, 01.06.2018. У 2012-2014 рр. він керував нині ліквідованим ТОВ «Інтермедгарант», що належить завідувачу сектором запобігання та виявлення корупції ГУ Держгеокадасту в області Сергію Тарасенко та його дружині Тамілі Тарасенко.

З 4 кварталу 2015 року та по 4 квартал 2017 року офіційних доходів у Односума не було. В кінці 2017 р. Односум отримав 3820 грн. за цивільно-правовим договором від охоронного ТОВ «С.П.А.Р.Т.А», а у  2018 році – 15 тис грн. від ТОВ «Паркт Сервіс Группе».

Весною 2017 р. КП «Міськавтопарк» уклало угоди про облаштування та п’ятирічне обслуговування трьох парковок в центрі Дніпра з ТОВ «Паркт Сервіс Группе», керівництво якого було пов’язане з тепер вже екс-директором комунального підприємства «Міськавтопарк» Сергієм Писаренком.

Знаходиться «Паркт Сервіс Группе» за однією адресою з КП «Міськавтопарк» на площі Героїв майдану, 1, керував нею приятель Писаренка Сергій Кириченко.

Торік «Паркт Сервіс Группе» дісталася низка великих парковок в Дніпрі, на яких відразу підняли тарифи. Мерія презентувала фірму як солідного іноземного інвестора, яким вона не виявилася.

Від «Наших грошей»:

З літа минулого року КП «Міськавтопарк» Дніпропетровської міськради очолює Дмитро Омельченко.