Чиновників підозрюють у заволодінні коштів на новому фонтані за 4 мільйони, який цьогоріч не зміг запрацювати
15.10.2018   //  

Поліція підозрює посадовців Управління житлово-комунального господарства Чернігівської міськради в заволодінні грошей, які в 2016 році були виділені на будівництво світломузичного фонтану у Чернігові навпроти Мегацентру. Про це на своїй сторінці у Фейсбук написав активіст Олександр Гашпар.

В рамках цього кримінального провадження Новозаводський  райсуд м. Чернігова надав слідчим доступ до документів управління, в якому вже провели обшуки.

«Фонтан пропрацював недовго і цього літа він не працював жодного дня, оскільки під бетонною основою прорвалися труби подачі води. Роботи з будівництва цього фонтану проводила макіївська фірма ТОВ «Центрсервісбуд», яку, як і іншу макіївську фірму ТОВ «Спецсервіс АДС», що займалась будівництвом пункту перетримки тварин і зникла, не завершивши будівництво, привіз в Чернігів начальник Управління ЖКГ Чернігівської міськради Ярослав Куц. Адже будучи керівником Управління ЖКГ в м. Суми, усі підряди на ремонти в місті за негласними наказами Андрія Секлецова (був радником голови Сумської ОДА) отримували саме макіївські підрядники», – написав Гашпар.

Як повідомляло видання «Події і коментарі», у квітні цього року навколо водограю з’явився паркан. Ремонтні роботи тривали більше чотирьох місяців. За цей час знайшли пориви у шести трубах.

Фонтан збудували на місці старого. У 2016 році на його реконструкцію витратили майже 4 млн грн. Ще 1,5 млн грн. коштував ремонт прилеглої до нього території. За словами Ярослава Куца,  пориви виникли через те, що стара бетонна основа не витримала навантаження: «Бетон трохи просів, на зовсім незначну висоту у 5 мм. Але за рахунок того, що труба в бетоні, всередині. Тобто була зроблена помилка, треба було б там зробити трубу як кожух, і всередину вкласти вже трубопровід. Це була помилка при проектуванні».

Додаткових коштів на ремонт фонтану не виділяли. Роботи виконує підрядник, що обслуговує фонтан.

Видання зазначило,  що це вже не перший обшук в Управлінні ЖКГ. Попередні перевірки  стосувалися двох епізодів: зупинок та ШБУ-14.

Від «Наших грошей»:

Наразі ТОВ «Центрсервісбуд» записане на Тетяну Побєдаш. Раніше засновником фірми був Павло Іванов, який зареєстрований в Макіївці Донецької області. Він разом з Оленою Івановою (теж зареєстрована у Макіївці) вказаний власником ТОВ «Спецсервіс АДС».