Мала академія наук заплатить 1,5 мільйона за вдосконалення порталу «Музейна планета»
12.10.2018   //  

Національний центр «Мала академія наук України» (МАНУ) 19 вересня за результатами тендеру замовив ТОВ «Герменевтика» вдосконалення музейного порталу за 1,46 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

Цьогоріч мають виконати науково-дослідну та дослідно-конструкторську роботу під назвою «Когнітивні засоби формування трансдисциплінарних онтологічних образів експонатів інформаційно-дослідницького середовища «Музейна планета».

Йдеться про вдосконалення однойменного існуючого музейного порталу «Музейна планета». Зокрема підрядник створить інтуїтивно зрозумілі засоби для представлення, нанесення на карту, семантичного пошуку, порівняння і ранжування музейних експонатів, редагування їхніх описів, формування кабінетів вивчення та дослідження тощо.

Кошторис передбачає такі місячні зарплати на 1,06 млн грн.: гендиректор – 40 тис грн., три головні спеціалісти (кандидати технічних наук) – 29 тис грн., вісім провідних фахівців і провідний спеціаліст – 21 тис грн., бухгалтер – 20 тис грн., технік (інженер) – 18 тис грн.

Ще 26 тис грн. піде на оплату послуг (оренда, Інтернет, зв’язок, банк), 229 тис грн. – на накладні витрати, а 150 тис грн. –  на роботи, виконувані сторонніми організаціями.

Забезпечення виконання договору становить 2% від його вартості.

Ціна угоди на 3% нижча від очікуваної вартості закупівлі у 1,50 млн грн.

Столична «Герменевтика», яка має 13 залучених за договорами цивільно-правового характеру працівників, належить Наталії Кайнар та Юрію Клименку з Обухівщини.

Клименко також є співзасновником ГО Козача Січ «Вовк» Київського округу та ГО «Товариство «Блакитна устриця» разом із низкою фізичних осіб. У 2002 році він ішов у нардепи від «Руського блоку», будучи членом партії «Русько-Український Союз».

Кайнар на парламентських виборах 2012 року була уповноваженою особою партії «Нова політика», будучи керівницею Обухівської районної організації вказаної партії.

Раніше «Герменевтика» мала назву «Міжнародний центр академічних та громадських зв’язків» і належала киянам Івану Прудкому та Михайлу Соболевському, а до того нею під назвою «Крістін» володіли кияни Павло Устименко та Філіп Найджел Сміт.

Усього з 2011 року вона отримала підрядів на 15,90 млн грн., переважно у МАНУ.

Нині єдиним конкурентом було київське ТОВ «Науково-дослідний інформаційно-аналітичний центр «Маніар» киянина Олександра Баранця та Світлани Сороки з Луганщини, яке з 2014 року отримало підрядів на 2,81 млн грн., переважно у МАНУ.