У Кернеса виділили ще 25 мільйонів на сад Шевченка, цемент для туалетів дорожче ринку
09.10.2018   //  

СКП «Харківзеленбуд» за результатами тендеру 5 жовтня уклав угоду з ТОВ «Інжинірингова компанія «Планета Буд» щодо будівельних робіт вартістю 24,36 млн. грн.

Про це пише «Харківський антикорупційний центр» з посиланням на дані системи «Прозорро»

Мова йде про нове будівництво громадських туалетів, серверної та павільйонів відпочинку в саду ім. Т.Г. Шевченка. Роботи потрібно закінчити до кінця 2019 року.

Для декору планують купувати термобработану дошку за ціною 61 тис грн./ куб.м. Вартість гранітної плитки передбачена в 3803 грн./кв м. Портландцемент М 500 планують купувати по 3141 грн./т, хоча у роздріб подібний цемент коштує 2700 грн/т.

Кожен павільйон для відпочинку буде коштувати один мільйон гривень.

Єдиним конкурентом переможця було ТОВ «Міхбуд» Віталія Чіпакова. Фірма була створена у березні 2018 року в Києві. Минулого року, за даними декларації його дружини, Чіпаков ніде на працював.

Власником «ІК «Планета Буд» записаний Сергій Мошенський, директором вказаний Артем Гриценко.

Мошенський – син та помічник колишнього нардепа Валерія Захаровича Мошенського, власника великого столичного будівельного холдингу «Група компаній «Планета».

Заступником директора цієї фірми є Євген Волк. Він був засновником ТОВ «Київська будівельна компанія – Плюс», яка також отримувала підряди на реконструкцію Саду ім. Шевченка.

 

Від «Наших грошей»

За даними «Прозорро», усього з грудня 2017 року «ІК «Планета Буд» уклало з СКП «Харківзеленбуд» угод щодо робіт в саду Шевченка на 811,19 млн грн. Зокрема у липні він отримав великий підряд на реконструкцію за 294,14 млн грн. Це майже вдвічі перевищувало суму оголошених із лютого до початку серпня 2018 року тендерів КП «Харківські теплові мережі» на ремонт тепломереж і необхідних для цього товарів (труб, фітингів тощо) – 182,05 млн грн.