На станції метро Осокорки роблять патріотичний мурал за 3,7 мільйона (фото)
09.10.2018   //  

ДП «Центр захисту інформаційного простору України» Міністерства інформаційної політики 17 вересня уклало угоду з ФОП Смачелюк Денис Анатолійович про розпис станції метро Осокорки за 3,65 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

Закупівлю провели за переговорною процедурою, бо цей підприємець є переможцем мистецького конкурсу Мінінформполітики на тему «Зміцнення національної єдності».

Цьогоріч на станції метро Осокорки створять монументальний настінний розпис площею 2 716 кв. м. З усіх коштів 349 тис грн. піде на розробку та узгодження ескізу муралу, 3,12 млн грн. – на створення муралу по 1 148 грн./кв. м, 183 тис грн. – на єдиний податок.

Видання «Сегодня» сфотографувало вже розпочаті роботи в метро:

Згідно договору, «проект направлений на об’єднання народу, підняття національного духу та патріотизму через призму художньої візуалізації міцності України».

Крім того, виконавець повинен «звернути увагу на проблему територіальної цілісності України та підвищення іміджу України в сфері сучасного мистецтва на світовій арені».

При цьому в проекті на сайті міністерства йшлося про іншу станцію – Житомирську. Там передбачалося залучення восьми митців світового рівня до створення восьми робіт, об’єднаних у цілісну картину площею 3 500 кв. м, яка потрапила б в Українську книгу рекордів Гіннеса в категорії «Найбільший індор малюнок на опорній конструкції».