ФОП та депутатка, яка мешкала в його квартирі, розіграли 2 мільйони на ремонт будівлі організатора тендера
07.10.2018   //  

Управління житлово-комунального господарства Чернігівської міської ради має намір укласти з ФОП Живенко Світлана Віталіївна угоду про капітальний ремонт адміністративного приміщення по вул. Реміснича, 19 у м. Чернігів за 1,76 млн грн., в якому знаходиться управління ЖКГ.

Про це на свої сторінці у Фейсбук написав чернігівський активіст Олександр Гашпар з посиланням на дані системи «Прозорро».

Додано: 22 жовтня замовник відмінив свою закупівлю. Про це начальник управління Я.Куц повідомив у відповідь на звернення юристів проекту «Тисни», які запитували щодо законності процедури.

Мова йде про ремонт кабінетів, кімнати переговорів, коридорів, тамбурів, щитової, а також про придбання устаткування: кухні, столів, шаф, тумб, стільців, дзеркал, мікрохвильової печі, а також холодильника та кондиціонерів Електролюкс.

На торгах єдиним конкурентом ФОП Світлана Живенко був інший підприємець – Сергій Ющенко. Його пропозиція була вищою на 10 тис грн. – 1,77 млн грн. ФОПи не торгувалися під час аукціону.

Гашпар звернув увагу, що згідно з наданими документи, підприємці проживали за однією адресою – на вул. Курсанта Єськова 14-А. Крім того, у них схожі пропозиції, зокрема, довідки про відсутність заборгованості.

«Управління ЖКГ Чернігівської міської ради, не раджу вам підписувати договір за результатом проведеного тендеру щодо капремонту адміністративного приміщення по вул. Реміснича, 19 у м. Чернігів, і даю вам шанс скасувати попереднє рішення про намір укласти договір і самостійно відхилити обидві подані тендерні пропозиції на підставі п.7 частини 1 статті 17 Закону «Про публічні закупівлі», і оголосити новий тендер, в якому варто «розвести» окремо роботи з капремонту і купівлю меблів і слідкувати, аби в тендері не брали участь пов’язані між собою особи», – написав активіст.

Від «Наших грошей»:

Живенко Світлана Віталіївна – депутат Чернігівської міськради від Оппоблоку. Вона також є власником та директором ТОВ «СВ Надійний партнер».

За даними системи «Прозорро», у 2017-2018 рр. ФОП Світлана Живенко отримала замовлень на загальну суму 766 тис грн., а ФОП Сергій Ющенко – на 6,31 млн грн. Причому Ющенко усі свої 5 замовлень отримав без конкуренції від виконавчого комітету Чернігівської міськради, які стосувалися ремонтів у будівлі, де знаходиться міськрада (вул. Магістратська, 7).