Держреєстратор стверджує, що поки була у відпустці хтось від її імені змінював власників нерухомості по Україні
03.10.2018   //  

Державний реєстратор відділу держреєстрації Покровської райдержадміністрації Анастасія Кривошей підозрюється у незаконній зміні власників об’єктів нерухомості. Сама вона стверджує, що дізналася про вчинення цих реєстраційних дій від слідчих Нацполіції. Про це свідчить ухвала Індустріального райсуду м. Дніпра.

Наприкінці серпня Анастасії Кривошей було повідомлено про підозру у зловживанні повноваженнями і несанкціонованих діях з інформацією у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно, до якого у неї був доступ. За даними слідства, вона діяла умисно за попередньою змовою з невстановленими особами.

Слідство встановило, що на початку вересня 2017 року вона незаконно змінила власника автостоянки по вул. Набережна Заводська, 110 у м. Дніпро. Крім того, з 21 серпня по 11 вересня 2017 року Кривошей також виконувала несанкціоновані дії стосовно інших об’єктів.

13 листопада 2017 року суд наклав арешт на майно, з яким виконувалися вказані незаконні дії, а саме: 32 земельні ділянки загальною площею 123 га, автостоянка, 6 квартир, три групи нежитлових приміщень і два житлових будинки. Зокрема, йдеться про ділянки у Дніпропетровській (Покровський район) та Київській областях (с. Чайки), квартири у Києві та Дніпрі, житлові будинки та нежитлові приміщення у с. Чайки Київської обл., смт Кирилівка, м. Мелітополь і м. Дніпрорудне Запорізької обл. У січні цього року апеляційний суд скасував арешт частини земельних ділянок.

Кривошей стверджує, що вказаних несанкціонованих дій у держреєстрі речових прав на нерухоме майно не вчиняла. Вона розповіла слідству, що працює державним реєстратором з березня 2016 року. У своїй роботі вона користується особистим захищеним носієм ключової інформації (ЗНКІ). У період з 21.08.2017 по 11.09.2017 вона перебувала у відпустці. За її словами, весь цей час її особистий ЗНКІ знаходився на роботі (у шухляді робочого столу). Після виходу з відпустки 12.09.2017 вона звернулася з письмовою завою про незаконне використання її ЗНКІ до Покровського відділу поліції.

Кривошей до 20 жовтня знаходитиметься під домашнім арештом і до 26 жовтня вона відсторонена від посади на час проведення досудового розслідування.