Суд відмовив прокуратурі у розірванні угоди про реконструкцію трамвайного переїзду у Харкові за 12 мільйонів
29.09.2018   //  

Верховний суд України залишив без задоволення касаційну скаргу прокуратури Харківської області щодо розірвання договору підряду на реконструкцію трамвайного переїзду у Харкові вартістю 12,33 млн грн. Про це написав «Харківський антикорупційний центр» (ХАЦ) з посиланням на ухвалу суду.

Мова йде про трамвайний переїзд по вул. Хмельницького – просп. Московському. Харківська прокуратура направила до облГоспсуду позов про визнання недійсними торгів, проведених у 2017 р., та договору підряду на реконструкцію трамвайного переїзду вартістю 12,33 млн грн.

В суді прокуратура вказувала, що виявила закупівлю, де обидві тендерні пропозиції учасників не відповідали обов’язковим вимогам документації та законодавству. Зокрема, переможець торгів – ТОВ «Елавтопас» – не підтвердив наявність працівників відповідної кваліфікації, а також обладнання та матеріально-технічної бази. Крім того, не підтвердив свій досвід виконання реконструкції трамвайних колій і переїздів аналогічними договорами.

На думку прокуратури, торги мав відмінити замовник. Однак вони відбулися. Більше того, із визначеним переможцем уклали договір підряду. Замовником торгів був Департамент інфраструктури Харківської міської ради.

Суди всіх трьох інстанцій вирішили, що «Елавтопас» надав всі документи та інформацію, які вимагалися Департаментом інфраструктури Харківської міської ради.

Суд зазначив, що у ст. 7 Закону України «Про публічні закупівлі» прокуратуру не зазначено як орган, на який покладено здійснення державного регулювання та контролю у сфері закупівель. Тільки орган державного фінансового контролю в Україні (а не органи прокуратури) уповноважений на перевірку держзакупівель та встановлення порушень Закону України «Про публічні закупівлі».

Суд встановив, що Північно-східний офіс Держаудитслужби не здійснював щодо Департаменту інфраструктури міськради державного фінансового контролю ні у формі державного фінансового аудиту, ні перевірки держзакупівель, ні інспектування.

Суд звернув увагу, що рішення тендерного комітету може бути скасоване виключно ним самостійно або за рішенням АМКУ, прийнятим за результатами розгляду скарг та яким зобов’язано замовника повністю або частково скасувати свої рішення.

В 2017 році роботи на трамвайному переїзді вул. Богдана Хмельницького – просп. Московському не виконувались. Роботи заплановано почати в січні 2019 року та завершити до кінця 2019 року.

ХАЦ нагадує, що у 2017 р. відбулось 4 аукціони на реконструкцію трамвайних переїздів на загальну суму 88,2 млн грн. Всі 4 підряди розіграли між собою ТОВ «Елавтопас» та ТОВ «Харспецбуд». Всі 4 аукціони виграв ТОВ «Елавтопас». На всі 4 закупівлі подавалися однакові пропозиції «Елавтопас» та «Харспецбуд», з абсолютно однаковим пакетом документів.

На той час власником «Елавтопас» була Ольга Голінка, а директором Ірина Ладиженська. Зараз власником «Елавтопас» є Аркадій Микитась, а керівником з 6 липня 2018 року – Костянтин Марченко. Голінка входить до кооперативу «Маленька Швейцарія» разом з родичами директорів харківських транспортних КП – Оленою Палант, Валерієм Липовим та Тетяною Дорош.
Ірина Ладиженська була керівником ТОВ «Транс-Техно-Сервіс», яке в 2011 році вже виконувало роботи по реконструкції трамвайних переїздів. До цього підприємства також мав відношення екс-директор КП «Горелектротранс» Олексій Палант та Вадим Сингуцький.

Субпідрядником «Елавтопас» залучив ПАТ «Південспецбуд», яке знаходиться на вул. Джанкойській, 76. Раніше однаковий номер телефону та однакову адресу на Джанкойській з «Південспецбуд» мав «Південспецбуд Інженерінг», керівником якого є Карина Водовозова – родичка віце-мера Харкова Євгенія Водовозова, який курує Департамент інфраструктури міськради.

Від «Наших грошей»:

Згідно з даними системи «Прозорро», у 2017-2018 рр. ТОВ «Елавтопас» виграв тендерів на загальну суму 296,10 млн грн.