Турки вперше виграли торги Київської ОДА на ремонт дороги в Обухів за чверть мільярда
27.09.2018   //  

Департамент регіонального розвитку та ЖКГ Київської ОДА 19 вересня за результатами тендеру замовив ТОВ «Онур Конструкціон Інтернешнл» поточний середній ремонт автодороги місцевого значення О101610 Під’їзд до міста Обухів на 240,90 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

До кінця 2019 року трасу відремонтують на ділянці км 25+400 – км 33+000 довжиною 7,6 км. Зокрема влаштують дорожній одяг, примикання, стоянки, тротуари та освітлення, укріплять узбіччя, встановлять огородження, автопавільйони та знаки, нанесуть розмітку.

За підсумковою відомістю ресурсів без ПДВ і доставки, суміш ЩМА-20 на БМП (бітумах модифікованих полімерами) замовили по 2 864 грн./т, а асфальтобетон щільний крупнозернистий типу А1 марки 1 на БМП – по 2 950 грн./т, що загалом відповідає ринку та іншим тендерам. Днями на виграному білорусами тендері Київської САД суміш ЩМА-20 коштувала 2 532 грн./т, проте у кошторисі не було зазначено БМП.

На заробітну плату піде 2,61 млн грн., тобто 1% загальної вартості підряду. На прибуток відведено ще 0,2% – 427 тис грн. Ціна угоди на 0,2% нижча від очікуваної вартості закупівлі у 241,33 млн грн.

Переможець уперше взяв участь у тендері Київської ОДА й одразу переміг.

Власниками «Онур Конструкціон Інтернешнл» є Онур Четінджевіз, Ісхан Четінджевіз з Туреччини та львів’янин Олег Фаріон. Останній з 2011 року керує ПП «Глоріо» Олени Караахметоглу, яке управляє рестораном у Брюховичах.

Єдиним конкурентом було ТОВ «Спец Комплект Постач» , причому ніхто не знижував ціну під час аукціону. Засновниками цієї фірми із села Петропавлівська Борщагівка під Києвом є киянин Олексій Бойко та Наталія Климчук з Вишневого, а директором –  Ростислав Філаткін з Гостомеля. Що до Бойка, то особа з такими ПІБ у 2010 році йшла в Бучанську міськраду від Партії регіонів, а що до Климчук, то особа з такими ПІБ керує Бучанською міською організацією партії Християнсько-демократичний союз.

До 2013 року суперник під назвою «Таращанський гай» був зареєстрований у Вишневому на того ж Філаткіна, а керувала ним Алла Василівна Карпенко. Особа з такими ПІБ є депутатом Бучанської міськради від «БПП» і директором ТОВ «Комфорт Лтд» Людмили Ареф’євої. Раніше співзасновником останнього був Сергій Ареф’єв, екс-депутат Київської облради і колишній помічник нардепа Ярослава Москаленка (тоді – Партія регіонів).

Раніше у вересні департамент без торгів відписав супернику на додаткові послуги з експлуатаційного утримання автомобільних доріг місцевого значення 100,25 млн грн.