На Рівненщині тендер з ремонту школи за 2 мільйони виграла «прокладка» з батьком губернатора на субпідряді
26.09.2018   //  

Великомежиріцький навчально-виховний комплекс (НВК) «Школа і ступеня-гімназія» Корецької районної ради Рівненської області замовило ТОВ «Апартменс Сільвер» капремонт покрівлі за 1,99 млн грн., відхиливши дешевші пропозиції. Про це написала Ольга Ферар у виданні «Все».

У квітні цього року Великомежиріцький НВК оголосив тендер на капремонт даху школи. Очікувана вартість робіт становила 2,30 млн грн. На тендер подали свої пропозиції два учасника – ФОП Валерій Вознюк та «Апартменс Сільвер».

На аукціоні з ціною 1,69 млн грн. переміг ФОП Вознюк. Але тендерний комітет відхилив його пропозицію через претензії до документації, а перемогу віддав «Апартментс Сільвер».

Як з’ясувало видання, цю закупівлю в «Прозорро» моніторили працівники СБУ, які побачили й вказали замовнику (школі) на незаконність визнання фірми переможцем, чия пропозиція не відповідала вимогам тендерної документації. Тендерний комітет Великомежиріцької НВК закупівлю скасував і у травні оголосив нову.

На повторний тендер «прийшли» три учасники – два підприємця Валерій Вознюк та Віктор Давидюк, та фірма «Апартменс Сільвер». Підприємці на аукціоні запропонували нижчі ціни (1,73 млн грн. та 1,89 млн грн.), але їх пропозиції знову було відхилено через невідповідність їх вимогам замовника. Натомість подібні ж недоліки у «Апартамент Сільвер» знову не помітили. Цього разу промовчала і СБУ.

Вознюка та Давидюка відкинули через однакові причини – вони не надали низку необхідних документів. Проте, як встановили активісти з громадської ініціативи «За чесний тендер», і в пропозиції «Апартмент Сільвер» були подібні недоліки і її необхідно було відхиляти.

За словами керівника ініціативи «За чесний тендер» Святослава Клічука, тендерний комітет не повинен допускати дискримінації учасників, тому мав би відхилити усі пропозиції, але чомусь помилок найдорожчої фірми не побачив. У неї, зокрема, були неналежним чином завірені копії документів одного з субпідрядників.

З травня 2018 р. засновником «Апартменс Сільвер» є Олег Грищук, директор Олександр Ревюк. Згідно з фінансовим звітом фірми, на підприємстві не працює жоден працівник.

Під час ремонту школи частину робіт виконуватимуть субпідрядники. Одним з таких є батько голови Рівненської ОДА – Віталій Муляренко. Всі роботи з вогнезахисту виконуватиме він.

У тендерній пропозиції по роботах у Великомежирицькому НВК документи субпідрядника В.Муляренка були оформлені не у відповідності з вимогами замовника. Це помітили активісти ГО «За чесний тендер» й звернулися до Державної аудиторської служби. Там факт невідповідно оформлених документів підтвердили.

Від «Наших грошей»:

За даними системи «Прозорро», у 2016-2018 рр. ТОВ «Апартменс Сільвер» виграла тендерів на загальну суму 4,83 млн грн.