«Електроважмаш» приховав ціни ізоляції від свого фаворита на чверть мільярда
26.09.2018   //  

ДП «Завод «Електроважмаш» із 28 серпня по 4 вересня уклало чотири угоди з ТОВ «Науково-виробниче підприємство «Укрпромвпровадження» про поставку ізоляції на загальну суму 256,91 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

До осені 2019 року поставлять різне ізоляційне приладдя: текстоліт, склютекстоліт, труби, папір, прокладки, стрічки, шнури, плівки, слюдопласт, синтофлекс, міканіт, гетинакс, лакотканину, склотканину тощо. У звітах про укладення договорів не оприлюднено специфікації з цінами за одиницю та детальними характеристиками товару.

Фірма «НВП «Укрпромвпровадження» належить Тетяні Мельник, Сергію Кошику, росіянину Михайлу Тарасову та Володимиру Капирулі. Син останнього Михайло Капируля раніше володів ТОВ «Іст Лоуд Груп», яке теж є постачальником «ЕВМ», але нині цю фірму переписано на директора Катерину Варламову з Донецька.

Раніше Капіруля-молодший був бізнес-партнером по ТОВ «Контракт-Авто» Вячеслава Баталова, засновника ще одного частого підрядника «Електроважмашу» – ТОВ «Маркетінвестгруп». Згодом «Контракт-Авто» переписали на Руслана Пришупу з Чернігова, а зараз засновником є керівник Ігор Целовальников та Альона Жувака.

«НВП «Укрпромвпровадження» підозрювали у привласненні коштів «Електроважмашу» під час закупівель на 47,12 млн грн. Йшлося про товар, що за ланцюгом постачався від фіктивних фірм. Торік у квітні арешт із рахунків компанії було знято.

Від початку існування «Прозорро» у 2016 році «НВП «Укрпромвпровадження» отримало підрядів на 1,28 млрд грн., з яких 1,16 млрд грн. – в «Електроважмашу».