Залізниця замовила запчастин на 4 мільйона «прокладці», яка записана на тренера з вільної боротьби
25.09.2018   //  

Філія «Стрийський вагоноремонтний завод» ПАТ «Українська залізниця» 20 вересня уклала угоду на закупівлю запчастин у ТОВ «Рокадатрейд» на загальну суму 4,00 млн грн. Про це повідомляють «Наші гроші. Львів» з посиланням на дані системи «Прозорро»

Згідно з угодою, завод придбає п’ять найменувань різних запчастин загальною кількістю 8250 штук. Всі запчастини повинні надаватися заводу протягом п’яти днів від дня подання заявки.

«Рокадатрейд» засноване у Сумах менше двох років тому. Власником та директором є сумчанин Олександр Костюк. Згідно з декларацією його дружини, яка працює на посаді заступника начальника організаційного відділу апарату Сумської облдержадміністрації, директором «Рокадатрейду» Костюк працює лише за сумісництвом.

Основним місцем його роботи зазначено сумську ДЮСШ «Спартак». Тут він працює тренером-викладачем з вільної боротьби.

А за інформацією сайту Сумської регіональної федерації з вільної боротьби, тренерською діяльністю Костюк займається з 1995 року. Телефон, що вказано на його профілі на сайті Федерації, співпадає з контактним телефоном ТОВ «Рокадатрейд», вказаним на сайті YouControl.

Нагадаємо, «Рокадатрейд» лише за півтора роки свого існування отримало контрактів на понад 80 млн грн. Всі вони з ПАТ «Українська залізниця» та підконтрольними структурами. Офіційна адреса фірми – місто Суми, вулиця Перемоги, 1. Це приватний житловий будинок, в якому до того ж прописано ще 16 фірм.

Крім того, фірма фігурує в кримінальному провадженні, відкритому у січні 2017 року, щодо діяльності ще одного активного постачальника залізниці ТОВ «Автопартнер 1». Під час обшуків в офісі «Автопартнера 1» правоохоронці знайшли там печатки, установчі документи та тендерні документи «Рокадатрейд». Розслідування справи триває.

Від «Наших грошей»

Єдиним конкурентом «Рокадатрейд» на торгах було ТОВ «Інерлайн» з дорожчою на 0,5% пропозицією, яка була встановлена на рівні очікуваної вартості. Під час торгів фірми не знижували пропозиції.

«Інерлайн» записане нині на одесита Владислава Скрипиця. З часу своєї реєстрації в липні 2016 року фірма отримала замовлень на 15, 87 млн грн., всі від підрозділів «УЗ».