«Микитасі» розіграли 103 мільйони на сховище ядерних відходів у Чорнобильській зоні
24.09.2018   //  

ДСП «Центральне підприємство з поводження з радіоактивними відходами» («ЦППРВ») 4 вересня за результатами тендеру замовило корпорації «Укртрансбуд» будівельних робіт на 102,91 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

До кінця 2020 року на території комплексу виробництв «Вектор» у зоні відчуження мають запроектувати і збудувати «під ключ» інженерно-транспортні мережі сховища для проміжного зберігання високоактивних відходів, які повертаються з Росії після переробки відпрацьованого ядерного палива українських АЕС. Йдеться про зовнішні інженерні мережі: системи електропостачання, гарантованого електропостачання, заземлення, блискавкозахисту, водопостачання, каналізації, зв’язку, сигналізації, оповіщення, зовнішнього освітлення та оптичної мережі доступу. Гарантійний строк якості робіт становить рік, а гарантійний строк експлуатації об’єкта – 30 років.

Оскільки проектування замовляють разом із будівельними роботами, підсумкові відомості ресурсів і кошториси не опубліковані, що не дозволяє порівняти ціни матеріалів та обладнання з ринковими цінами на предмет можливого завищення.

Єдиним конкурентом було ПрАТ «Укренергомонтаж» Артема Лескова, яким керує Михайло Бородавко. Останній також через белізьку «Ніорт Інвест Лтд» володіє ТОВ «Будівельні мережі», яке раніше належало Юрію Пелиху – секретарю правління ПАТ «Будівельна компанія «Укрбуд». Торік заступником Пелиха там був Сергій Якусевич – колишній позаштатний помічник народного депутата з «Волі народу» і екс-президента держкорпорації «Укрбуд» Максима Микитася.

Загалом з 2016 року «Укренергомонтаж» отримав підрядів на 275,12 млн грн., із яких 155,05 млн грн. – у ДСП «Чорнобильська АЕС».

У результаті розіграшу підряду між партнерами без зниження цін під час аукціону ціна угоди виявилась нижча від очікуваної вартості закупівлі лише на 0,2%, або 166 тис грн.

Головою правління корпорації «Укртрансбуду» є Сергій Романенко. Вона є одним із засновників ТОВ «Будівельна Компанія «Адамант» зі складу корпорації «Укрбуд», діяльність якої контролює вищезгаданий Максим Микитась.

Усього з 2010 року «Укртрансбуд» отримав підрядів на 1,09 млрд грн., з яких 444,06 млн грн. – у ДСП з Управління капітальним будівництвом зони відчуження («УКБЗВ»), а 242,38 млн грн. – у нинішнього замовника «ЦППРВ».