«Комодівці» поділили з «ОККО» чверть мільярда армії на дешевше авіапаливо, ніж влітку
24.09.2018   //  

Міністерство оборони України 29 серпня за результатами тендеру уклало чотири угоди про закупівлю авіаційного палива РТ або ТС-1 або Джет А-1 на загальну суму 272,33 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

До 15 жовтня поставлять 9 560 т авіаційного гасу по 28 464-28 495 грн. за тонну, що трохи дешевше від червневих цін для армії від нинішніх та інших постачальників.

  • ТОВ «Торум» за 196,90 млн грн. замовили 6 910 т авіапалива по 28 495 грн. за тонну.

Воно принесло видані для нього документи якості на паливо Джет-1 виробництва «Hellenic petroleum S.A.» (Греція) та видані для ТОВ «Август Пром» документи якості на паливо ТС-1 виробництва Державної нафтової компанії Азербайджанської Республіки.

«Торум» Димитрія Медведєва з Києва входить у так звану групу Грановського-Адамовського («Трейд Коммодіті», «Август Пром», «Газтрейд», «Мета Оіл», «Торум», «Фідея»), яка виграє багатомільйонні паливні підряди Міноборони, залізниці та інших.

Нещодавно фірма виграла кілька давніших аукціонів армії щодо авіапалива, однак ті лоти відмінили з технічних причин (детальніше про це читайте у новині «Комодівці» хочуть через суд повернутись у тендер Міноборони по авіакеросину на чверть мільярда»).

Нагадаємо, торік у справі щодо поставок «Трейд Коммодіті» палива для армії НАБУ затримувало одного з інвесторів компанії Володимира Трофименка, головного тендерника армії Володимира Гулєвича та заступника міністра оборони Ігоря Павловського.

  • ПП «ОККО Контракт» Віталія Антонова (концерн «Галнафтогаз») за 75,43 млн грн. поставить 2 650 т авіапалива по 28 464 грн. за тонну.

Воно подало документи якості на паливо РТ виробництва ПАТ «Укртатнафта» і ВАТ «Нафтан» (Білорусь) та Джет А-1 виробництва «Orlen Lietuva» (Литва).

Сума угод на 1% нижча від очікуваної вартості закупівель у 275,33 млн грн.

У торгах також брали участь ТОВ «Торговий дім «Сокар Україна» Державної нафтової компанії Азербайджанської Республіки і ТОВ «Нафтотрейд-Капітал» партнерів покійного нардепа Ігоря Єрємєєва