Полтавська ОДА таємно роздала 121 мільйон на реконструкцію дитячого табору «Маяк»
23.09.2018   //  

Департамент будівництва, містобудування і архітектури та ЖКГ Полтавської ОДА у червні за результатами тендерів уклав вісім угод про реконструкцію дитячого оздоровчого табору «Маяк» у селі Головач на загальну суму 120,53 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

До лютого 2019 року ТОВ «Марк Строй» має реконструювати чотири корпуси за 80,12 млн грн., а ТОВ «Компанія Рембудгарант» – медпункт, літній павільйон, бібліотеку під громадський центр і двоповерховий корпус під готель за 40,40 млн грн.

Підсумкові відомості ресурсів і кошториси не опубліковані, що не дозволяє порівняти ціни матеріалів та обладнання з ринковими цінами на предмет можливого завищення.

Сума угод на 0,1% нижча від загальної очікуваної вартості закупівлі у 120,67 млн грн.

Нині створений у 2015 році полтавський «Марк Строй» зі статутним капіталом 150 грн. належить Володимиру Швайковському. Однак раніше, у 2016 році засновницями були киянки Алла Кобзар і Світлана Костюченко, яких на зборах товариства за довіреностями представляв юрист Олександр Голубєв із Ніжина Чернігівської області.

Швайковський свого часу був кандидатом у громадську раду при Полтавській ОДА від ГО «Об’єднання фахівців у сфері нагляду з будівництвом», яке він заснував разом із Оленою Швайковською. Усього з 2016 року фірма отримала підрядів на 317,32 млн грн.

Створена у 2016 році харківська «Компанія Рембудгарант» зі статутним капіталом 251 тис грн., яка вперше виграла державні тендери, належить Наталії та Сергію Біляєвим. Переможці змагалися між собою, а також із полтавським ТОВ «Будівельна компанія «Алексбуд» Олександра Кобченка та одеським ТОВ «Арт Проект-2010» Андрія Андреєвського, яким керує Андрій Каратай. Останнє пропонувало на 2-7% нижчі ціни, проте його відхилили за неправильний рахунок казначейства у банківській гарантії, аналогічні договори на будівництво і ремонт замість реконструкції та відсутність у відповідній довідці даних про навчальні заклади, де вчилися деякі працівники.

Нагадаємо, раніше, із грудня 2017 року по квітень 2018 року департамент окремими допороговими угодами без відкритих торгів роздав на розробку проектно-кошторисної документації 2,12 млн грн. Із них 1,50 млн грн. отримало ПП «Дікон-Буд» Дмитра Федорця на чолі з Максимом Нагорним, а 624 тис грн. – ФОП Мурза Яна Геннадіївна.

Таким чином, у цілому проектування і реконструкція табору обійдеться у 122,64 млн грн.