«Преса України» віддає ще 5 гектарів у промзоні на Святошині під житлову забудову
21.09.2018   //  

Державне видавництво «Преса України» Державного управління справами Президента України віддає ще 4,76 га під житловий комплекс. Про це свідчать листи самого держпідприємства і дані проекту незатвердженого Детального плану території (ДПТ).

Так, у 2015 році «Преса України» в особі директора Сергія Мельника у листі на адресу директора Департаменту містобудування та архітектури КМДА Сергія Целовальника просила дозволу внести зміни в ДПТ промислового району. А саме – визначити функціональне призначення ділянки, де розміщуються автобази і склади держпідприємства в межах проспекту Леся Курбаса, вулиць Героїв Космосу, Жмеринська і залізниці у м. Києві, на перспективну житлову забудову.

У 2017 році «Преса України», як землекористувач ділянки по вул. Героїв Космосу, 8-а, погодила реструктуризацію вказаного промрайону з відповідною зміною функціонального призначення території на територію багатоповерхової житлової забудови. При цьому ДП просило врахувати «інвестиційні наміри та побажання видавництва» з такими показниками загальна площа житлового фонду – 148,5 тис кв м, поверховість житлових будинків – 16-18 поверхів.

Відповідно до проектного плану ДПТ біля багатосекційного житлового комплексу планується також будівництво початкової школи на 240 місць і дитсадка на 145 місць.

Відзначимо, що поруч по вул. Героїв Космосу, 6 «Преса України» користується ще однією ділянкою площею 5,17 га, яка залишиться у користуванні держпідприємства.

Нагадаємо, «Преса України» аналогічним чином віддала під житловий комплекс ділянку загальною площею 6,87 га по проспекту Перемоги, 50, одразу біля станції метро «Шулявська» у Києві. За даними «Наших грошей», ринкова вартість цієї землі становить близько 1 млрд грн. Існуючі корпуси «Преси України» будуть демонтовані, а основні виробничі та складські потужності видавництва мають перевезти «на ділянки по вул. Героїв Космосу, 6 та 8а». Забудовника ще поки офіційно не обрано.