Комунальники Львова дешево заправились у сумчан на 188 мільйонів, викинувши чотири фірми за копіпаст
21.09.2018   //  

Львівське комунальне автотранспортне підприємство №1 18 вересня за результатами тендеру замовило ТОВ «Біоеталон» дизельного палива на 188,00 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

До осені 2019 року поставлять 8,00 млн л дизпалива Євро 5 по 23,50 грн. за літр.

Ці на чверть дешевше від середньої роздрібної ціни дизелю на ринку, яка, за даними видання «EnKorr», нині становить 29,22 грн./л.

Переможець завантажив документи якості на дизель ДП-Л/З-Євро5-В0 виробництва ПАТ «Укртатнафта» Ігоря Коломойського та на дизель ДТ-Л/З-К5 і ДП-Л/З-Євро5-В0 виробництва ВАТ «Мозирський нафтопереробний завод» (Білорусь).

Передбачено забезпечення виконання договору в розмірі 0,75% від його вартості.

Ціна угоди на 6% нижча від очікуваної вартості закупівлі у 200,00 млн грн.

Засновницями сумського «Біоеталону» зі статутним капіталом 1 200 грн. є Юлія Яременко із Сум та Ольга Фєлоненко з Нідерландів, а директором – Олег Лебедєв. За даними системи «YouControl», раніше власником був сам Олег Лебедєв із Сум, який також володіє ТОВ «Будальянс-Суми» з Оленою Луценко з Чернігова та Ольгою Сахненко з Києва. А колись «Біоеталон» належав сумчанину Ігорю Перестороніну.

Усього з березня 2017 року переможець отримав підрядів по всій Україні на 550,68 млн грн., серед яких майже половина – в різних обленерго, а нинішній – найбільший.

ТОВ «Торговий дім «СКФ» із нижчою на 1 тис грн. ціною відхилили. Воно завантажило довідку про відсутність податкового боргу 21 серпня, коли вже сплив строк у п’ять календарних днів з оприлюднення 15 серпня повідомлення про намір укласти договір.

Дорожчими допущеними конкурентами були ТОВ «Вог Трейд» співвласників групи «Континіум» Сергія Лагура, Степана Івахіва та дітей покійного лідера Ігоря Єремеєва Роман і Софія Єремеєви та ТОВ «Термінал Ойл» Івана Харандзюка на чолі з Володимиром Ковтонюком, яке пропонувало російський дизель із трубопроводу ТОВ «Прикарпатзахідтранс», котрий пов’язують із угрупуванням Віктором Медведчуком.

Згаданий «Термінал Ойл» скаржився в АМКУ на допущення «ТД «СКФ» і «Біоеталону» до торгів, але не зміг довести наявність недоліків у їхніх тендерних пропозиціях.

Чотири інші фірми не допустили до аукціону з однієї причини. Вони скопіювали форму документа «Технічні, якісні та кількісні характеристики предмета закупівлі» зі словами типу «повинна відповідати» чи «повинен забезпечити» замість того, щоб заповнити його ствердно. Йдеться про ТОВ «Техойл НК» і ТОВ «Євролім», а також про ПП «ОККО Контракт», яке змінило у проекті договору розмір забезпечення виконання договору з 0,75% на 0,5%, і ТОВ «Белойл Сістем», яке не мало антикорупційної програми.