Оточення помічника Кацуби виграло 71 мільйон «Укргазвидобування» на сейсморозвідку в Закарпатті
20.09.2018   //  

ПАТ «Укргазвидобування» 21 серпня за результатами тендеру замовило ТОВ «Ентерпрайз Лтд» сейсморозвідку на 71,03 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

До 11 червня 2019 року виконають польові сейсморозвідувальні роботи за технологією 2D МВХ МСГТ (метод відбитих хвиль – метод спільної глибинної точки) в обсязі до 188 погонних кілометрів за крайніми точками пунктів збудження на Жденіївській площі у Воловецькому районі Закарпатської області. Гарантійний строк становить рік.

Ціна угоди на 4% нижча від очікуваної вартості закупівлі у 73,66 млн грн.

Єдиним конкурентом було Державне геофізичне підприємство «Укргеофізика».

Київський «Ентерпрайз Лтд» Олега Буряка із Хмельниччини на чолі з Олександром Ушинським уперше взяв участь у державному тендері та переміг. Буряк також володіє ТОВ «Ю.Бі. Сейсмік Юкрейн» разом із кіпрською фірмою «Ю.Бі.Сейсмік Лімітед», кінцевим бенефіціаром котрої в реєстрі вказаний Махмуд Вахва Фараг з Єгипту.

Цей самий офшор «U.B. Seismic Limited» значиться засновником ТОВ «Вікоіл Лтд», прописаного в одному будинку з переможцем, яке неодноразово вигравало тендери «Укргазвидобування» на сейсморозвідку. До кінця 2007 р. до складу засновників «Вікоіл Лтд» входив Павло Бограш, а директором був Олександр Зейкан – екс-очільник Департаменту з видобутку нафти й газу НАК «Нафтогаз України» та помічник екс-нардепа Сергія Кацуби. У 2008-2010 рр.. Зейкан був гендиректором вищезгаданої державної «Укргеофізики», а Бограш став його заступником з комерційних питань.

Донедавна, за даними системи «YouControl», переможцем «Ентерпрайз Лтд» володів Сергій Апісарев, колишній підписант «Вікоіл Лтд». Крім того, він керував ліквідованим торік ТОВ «Вікоіл», яке раніше було співвласником «Вікоіл Лтд» разом із Бограшем. Також Апісарев володів нині ліквідованим ТОВ «Вікойл Лтд» із Сергієм Вдовиченком.