Менеджер Москаленка отримав ще 4 гектари у лісі під Києвом
20.09.2018   //  

Колишній помічник народного депутата Ярослава Москаленка (очолює групу «Воля народу») Вадим Кикоть у січні-квітні 2018 року став власником 40 ділянок загальною площею 3,86 га на території Лютезької сільради Вишгородського району Київської області. Про це свідчать дані Держгеокадастру та держреєстру речових прав на нерухоме майно.

Ці ділянки в урочищі «Туровча лісова-2» Кикоть отримав у власність на підставі договорів купівлі-продажу. Поруч із цими ділянками розташовані приміщення Всеукраїнського центру професійної реабілітації інвалідів.

Крім того, на Кикотя у 2016 році було оформлено 0,2 га у с. Хотянівка, а також  у 2013-2014 рр – 1,91 га у с. Лебедівка (все у Вишгородському районі). Тут  же поруч у Лебедівці є ще 1,04 га лісу, яка у 2013-му спочатку незаконно була передана у власність Тетяни Кудряшової, після чого у 2014 році вона продала цю держземлю Вадиму Кикотю, а він, у свою чергу, перепродав її Василю Корінчуку. Останній землю подрібнив на маленькі наділи. Прокуратура пішла в суд витребувати цю землю з незаконного володіння Корінчука, але у серпні цього року отримала відмову через сплив позовної давності.

Щодо Василя Корінчука також зазначимо, що він є керівником садового товариства «Бобер» у с. Хотянівка, у межах якого збудували свої маєтки родини Кацуб, Присяжнюків, Бакуліних та ін. Цільове призначення ділянок під «індивідуальну дачну забудову» членам СТ «Бобер» змінив голова Вишгородської РДА Вячеслав Савенок.

Савенок, його заступник Олексій Данчин, і нардеп Ярослав Москаленко є засновниками Громадської організації «Джерело». Дружина Вячеслава Савенка Тамара Савенок є сільським головою Лютежа. Сам Москаленко має прописку у Лютежі, хоча живе, ймовірніше, у с. Осещина.

Вадим Кикоть перестав бути помічником нардепа Москаленка після появи його прізвища у публікаціях про поставку фірмою палива армії.

Так, до 2015 року Вадим Кикоть був засновником МПП «Феон», яке у тому ж році по переговорній процедурі стало постачальником бензину для Міноборони на 286,06 млн грн. За рік до цього, у 2014-му, «Феон» отримав пряму угоду з державним «Укргазвидобуванням» на отримання сировини для виробництва бензина, яку було укладено без конкурсів чи аукціонів. Таку ж угоду мала фірма з групи «ВОГ». За три місяці після втечі Януковича держкомпанія втратила по цих угодах 60 млн грн. У 2014 році «Укргазвидобування» очолював Сергій Костюк, якого пов’язують з Москаленком.

Наразі Кикоть залишається керівником ТОВ «Синтез», засновником якого є Ярослав Москаленко.

Москаленко вперше став нардепом від Партії регіонів у 2012 році, а до того був першим заступником голови Київської ОДА Анатолія Присяжнюка і очолював Вишгородську РДА.