За два місяці ще одна нова «прокладка» кропачовців натендерила в шахтарів 75 мільйонів
17.09.2018   //  

ТОВ «Маркленд» із 2 липня по 10 вересня за результатами тендерів отримало дев’ять підрядів державних шахтоуправлінь щодо поставки товарів і надання ремонтних послуг на загальну суму 75,16 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

ДП «Мирноградвугілля» зробило замовлень на 50,86 млн грн., ДП «Селидіввугілля» – на 21,43 млн грн., а ДП «Шахта ім. М.С. Сургая» на 2,88 млн грн.

Найдорожчий договір вартістю 49,11 млн грн. із «Мирноградвугіллям» стосувався капітального ремонту 129 секцій механізованого кріплення 2КДД по 381 тис грн. із повним авансом. Цей ремонт повністю виконає субпідрядник ТОВ «Дніпропроммаш» Сергія Шаповалова, який раніше разом з Олександром Олійником володів ТОВ «НПП «Техпром». Обидві ці фірми теж відомі як постачальники державних шахтоуправлінь.

Сума угод на 2% нижча від загальної очікуваної вартості закупівлі у 76,35 млн грн.

Створена у грудні 2017 року столична компанія-переможець «Маркленд» зі статутним капіталом 500 грн. належить киянці Олександрі Козак (1%) та адвокату Олександру Ровенському з окупованої Горлівки Донецької області (99%). Він заснував АО «Лекс Ест» з Андрієм Сєдовим із Селідова на Донеччині. Андрій Миколайович Сєдов за Януковича входив до керівних органів ПАТ «СКТБ «Комплекс». Ця фірма з угрупування Юри Єнакіївського постачала труби для «Укргазвидобування», причому податківці порушували справи щодо тих поставок.

За даними системи «YouControl», торік «Марклендом» володів Олександр Сахнюк. Він же був першозасновником нинішнього єдиного конкурента ТОВ «Техенергомаш-РВ» з угрупування Віталія Кропачова, якого нині називають представником у вугільній галузі першого заступника голови фракції «БПП» та бізнес-партнера президента Петра Порошенка – Ігоря Кононенка. Кропачов контролює діяльність низки вуглепереробних підприємств, що раніше належали угрупуванню Януковича.