Головний екоінспектор Хмельниччини вказав 223 тисячі доходів і купив «Теслу» за 1,3 мільйони
14.09.2018   //  

Начальник державної екологічної інспекції у Хмельницькій області Віталій Гуменюк купив електромобіль Tesla Model X, 2017 року випуску за 1,27 млн грн. Про це написав «Незалежний громадський портал» з посиланням на зміни до майнового стану декларанта, внесені 10 серпня.

Чиновник вказав, що придбав електрокар в американської компанії «SK United pro», що розташована у місті Вест Палм Біч штата Флорида.

За даними сайту з продажу автівок, в Україні Tesla Model X, 2017 р.в. коштує від 2 млн грн.

Згідно з електронною декларацією Гуменюка за 2017 рік, його сукупні доходи становили 223 тис грн. Також він вказав наявність 220 тис грн. і $11 тис готівки.

Щодо транспортних засобів, то начальник екоінспекції володіє двома човнами, автомобілем Renault Kangoo 2013 року випуску та трьома причепами. Крім цього, він користується Toyota Land Cruiser 200, 2012 р.в., яка належить його доньці Ірині Бабій.

Видання нагадує, у жовтні 2014 року Віталій Гуменюк, керуючи автомобілем Nissan Pathfinder SE, у центрі Хмельницького допустив наїзд на 80-річну жінку, яка у результаті травм померла на місці події. ДТП сталося поблизу Хмельницької ОДА, коли посадовець намагався припаркуватися.

Машина, якою керував Гуменюк, належала ТОВ СФ «Агропрод-ЗПТ», власником якої записана донька посадовця Ірина Бабій.

Наразі Хмельницький міськрайонний суд продовжує розглядати справу Гуменюка, який підозрюється за ч.2 ст.286 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинили смерть потерпілого).