У Запоріжжі під сонячну станцію всупереч Генплану відвели 38 га на землях житлової та громадської забудови
12.09.2018   //  

38 гектарів, які отримало в оренду ТОВ «Солар парк Девелопмент» під будівництво сонячної станції у Запоріжжі, належать до земель громадської та багатоповерхової житлової забудови. Це стало зрозуміло, коли ця ділянка з’явився на кадастровій карті, пише «Запорізький центр розслідувань».

Запорізька міськрада нещодавно надала фірмі 38 гектарів, які знаходиться на пустирі між селищем ДД і північною частиною третього Шевченківського мікрорайону, поруч з виходом вулиці Ігоря Сікорського на трасу Харків-Сімферополь.

Згідно із затвердженим в минулому році Генпланом, на виділеній ділянці повинні знаходитися багатоповерхові житлові будинки, дитячі садки і торговий центр. А сонячна станція, як промисловий об’єкт, повинна знаходитися на землях, відведених Генпланом під промисловість.

Директор «Солар Парк Девелопмент» – Ігор Скляр, який володіє ТОВ «Стимул-сіті». Ця фірма має 40% в компанії ТОВ «Азимут Трейдінг Груп», пов’язаної з депутатом Запорізької міськради і головою її бюджетної комісії Русланом Божко.

На думку журналістів, це землевідведення, а також надання Запорізькою міськрадою ТОВ «Індустріал Солар» екс-менеджера бізнесмена Ріната Ахметова Євгена Штепури 38,8 га під будівництво сонячної електростанції, свідчать про те, що виділення землі під сонячні станції є лише приводом, щоб відвести ці землі без конкурсу.

«Надалі, ділянки будуть продані відповідним покупцям шляхом уступки корпоративних прав на фірму-орендаря, а цільове призначення змінять через сесію міськради», – вважають у «Запорізькому центрі розслідувань».