«Микитасі» розіграли 129 мільйонів на протирадіаційне укриття в Чорнобильській зоні
11.09.2018   //  

ДСП «Центральне підприємство з поводження з радіоактивними відходами» («ЦППРВ») 4 вересня за результатами тендеру замовило корпорації «Укртрансбуд» протирадіаційне укриття за 128,55 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

До кінця 2020 року на території комплексу виробництв «Вектор» у зоні відчуження мають запроектувати і збудувати «під ключ» інженерно-транспортні мережі сховища для проміжного зберігання високоактивних відходів, які повертаються з Росії після переробки відпрацьованого ядерного палива українських АЕС. Йдеться про протирадіаційне укриття на 75 осіб персоналу з інженерними мережами, підключеними до існуючих. Гарантійний строк якості робіт становить рік, а гарантійний строк експлуатації об’єкта – 30 років.

Транспортно-технологічну схему руху персоналу (30% проектних робіт) розробить ДП «Науково-технічний центр дезактивації та комплексного поводження з радіоактивними відходами, речовинами, джерелами іонізуючого випромінювання («НТЦ КПРВ»).

Оскільки проектування замовляють разом із будівельними роботами, підсумкові відомості ресурсів і кошториси не опубліковані, що не дозволяє порівняти ціни матеріалів та обладнання з ринковими цінами на предмет можливого завищення.

Єдиним конкурентом було ТОВ «ЮТЕМ-Інжиніринг» Владислава Багірова, Руслана Свінціцького, Сергія Лазаренка, Юрія Маковія, Павла Цирульнікова та Андрія Стального.

«Ютем-інжиніринг» разом з корпорацією «Укртрансбуд» є співзасновниками ТОВ «Будівельна Компанія «Адамант». У свою чергу «Адамант» входить до корпорації «Укрбуд», діяльність якої контролює народний депутат Максим Микитась.

В результаті розіграшу підряду між партнерами ціна угоди виявилась нижча від очікуваної вартості закупівлі лише на 0,003%, або 4 тис грн.

Головою правління корпорації «Укртрансбуд» є Сергій Романенко. Із 2010 року вона отримала підрядів на 987,38 млн грн., з яких 444,06 млн грн. – у ДСП з Управління капітальним будівництвом зони відчуження («УКБЗВ»).

Усього з 2009 року «ЮТЕМ-Інжиніринг» виграв тендерів на 298,72 млн грн.