Митник купив квартиру поруч з Турчиновим та Аваковим вдесятеро дешевше ринкової ціни
05.09.2018   //  

Начальник другого відділу оперативного реагування Київської митниці Михайло Редько задекларував купівлю квартири в престижному столичному районі Печерськ вартістю 400 тисяч грн., хоча її вартість становить близько 4 мільйонів гривень.

Про це йдеться у розслідуванні Марини Ансіфорової для програми «Наші гроші з Денисом Бігусом».

Квартира площею 141 кв м знаходиться в елітному столичному ЖК «Альпійське містечко» на Печерську. Тут мають житло секретар РНБО Олександр Турчинов, екс-голова СБУ Валентин Наливайченко та син міністра МВС Арсена Авакова – Олександр.

Згідно декларації Редька, вартість придбаної квартири у 2017-му році становила 400 тис грн. За даними оцінювачів нерухомості, забудовник цього ЖК просить за помешкання від 30 тис грн./кв м, тому квартира митника мінімум коштує 4 млн. грн.

Попередніми власниками квартири були почергово майор СБУ Олександр Карамушка та його сім’я. У квітні цього року Карамушку затримали на хабарі загальною сумою $47,5 тис. Нині він відсторонений від державної служби.

За словами оцінювача нерухомості Давида Нерсесяна, така низька офіційна ціна  може бути обумовлена тим, що учасники угоди хотіли заплатити менше податків, адже житло оподатковується 4,5% від вартості продажу. Таким чином, на податках було зекономлено біля 130 тис грн.

В декларації Михайло Редько єдиним своїм помешканням вказав квартиру в «Альпійському містечку», сам він в ній не проживає. Реально він мешкає із сім’єю в іншій елітній квартирі на Печерську в ЖК «Престиж Холл». Саме це помешкання вказав місцем проживання митник, коли в 2016 році його затримали за підозрою у керуванні авто в нетверезому стані. Ця нерухомість записана на матір фіскала Тетяну Редько.

За словами консьєржів, Редько з дружиною постійно проживає там, хоча сам він цей факт заперечує.

Автомобіль, на якому Редька затримали нібито у нетверезому стані два роки тому, теж не відображений у декларації: чорний BMW X5 2014-го року випуску належить батьку Сергію Редьку.

Журналісти також зафіксували, що у вересні 2018 року Редько приїхав на роботу на автомобілі Lexus IS 300 з донецькою реєстрацією, якого теж немає у його декларації. Митник виправдався, що це авто його товариша, яке потрібно було перегнати на парковку.