Донецька ОДА просить НАБУ розслідувати бебі-бокси Гройсмана, а у Кличка провели свою закупівлю на 51 мільйон
03.09.2018   //  

Донецька обласна державна адміністрація відмовилася від рекомендацій Міністерства соціальної політики укласти угоду з ЮНОПС (управління Організації Об’єднаних Націй з обслуговування проектів) щодо закупівлі  пакетів першої допомоги новонародженим  та звернулася до Національного антикорупційного бюро з проханням розслідувати ситуацію.

Про це йдеться матеріалі «Дзеркала  тижня».

У травні 2018 року голова уряду Володимир Гройсман виступив  з ініціативою безкоштовного надання новонародженим набору товарів першої необхідності (бебі-бокс або «пакет малюка»). Постановою Кабміну №512від 20.06.2018 було встановлено, що профінансувати цю ініціативу повинні місцеві бюджети за кошти субвенції з держбюджету на виплату допомоги сім’ям із дітьми, незаможним сім’ям та інвалідам.

20 серпня 2018 року у Міністерстві економічного розвитку та торгівлі під номером 3919 було зареєстровано проект міжнародної технічної допомоги «Забезпечення соціального захисту і відповідального батьківства в Україні» у рамках Меморандуму України з ООН. Вартість проекту склала $25 млн грн., а  термін реалізації – два роки (1.07.2018 — 1.06.2020 рр.).  Донором проекту значилися ЮНІСЕФ і ЮНОПС, виконавцем — ЮНОПС, бенефіціаром — Мінсоцполітики, а реципієнти — «будуть визначені у процесі реалізації».

Було заплановано, що  проект матиме співфінансування,  де  частину коштів вилучать із субвенції, а частина надійде від ЮНОПС. Але згідно з договором, на який посилається видання, департаменти соціального захисту населення ОДА перерахують  кошти ЮНОПС, а не навпаки. ЮНОПС же сформує «пакет малюка» відповідно до переліку, затвердженого наказом Мінсоцполітики, і поставить на склад, визначений департаментом соцзахисту. За це ЮНОПС отримає  4,5% комісійних.

З початку в уряді планували почати реалізацію проекту з 1 вересня 2018 року, але потім внесли зміни до відповідної постанови №427 від 30.05.2018, якими дозволили відсунути початок проекту на 29 днів. Відтермінування відбулося через супротив ОДА, з якими через використання виділених їм коштів субвенції потрібно укласти окремі договори. За даними «ДТ», на 30 серпня договори з ЮНОПС підписали 22 ОДА. Тривав тиск на Луганську й Івано-Франківську області. Донецька ОДА, відкинувши пропонований договір, написала заяву в НАБУ.

Орієнтовна кількість наборів – 400 тис. на рік. Уряд затвердив граничну вартість бебі-боксів в 5 тис грн, без урахування робіт на їх формування та доставку до пологових будинків. Але розрахунки «Дзеркала тижня» свідчать, що вартість урядового набору завищена і в реальності складає біля 3,5 тис грн. В Мінсоцполітиці проігнорували питання видання про можливу завищену вартість «пакету малюка».

В червні замість звільненого Павла Жебрівського головою Донецької ОДА був призначений генерал СБУ Олександр Куць.

Від “Наших грошей”

У свою чергу Київська міськдержадміністрація вирішила провести власний тендер на бебі-бокси. Департаментом соціальної політики КМДА 22 серпня провів аукціон по закупівлі 1030 комплектів з очікуваною ціною 51,50 млн грн. Цінові торги виграло вінницьке ТОВ «Б»777» Любові Білозарецької, яке запропонувало товар по 4 974 грн. за штуку (з ПДВ та транспортуванням включно), знизивши ціну під час торгів лише на пів відсотка від очікуваної.

Ціни на окремі найменування комплектуючих в складі комплекту не вказано, відтак невідомо за рахунок чого вартість бебі-боксу значно перевищує розрахунки «Дзеркала тижня». «Б»777» включило до комплекту пелюшки та одяг харківського виробники «Мінікін», підгузки та прокладки для лактації «Ontex», товари інших виробників (весь набір на скріншотах).

Єдиним допущеним конкурентом «Б»777» було ТОВ «Альтернатива Трейд» Дмитра Опашка, яке взагалі не знижувало ціну під час торгів. Склад бебі-боксів «Альтернативи» відрізнявся від «Б»777» лише по двом з 25 складових (виділено жовтим).

Ще три фірми замовник взагалі не допустив до участі в торгах. В протоколі відхилення вказано, що пропозиції ТОВ «Київгума», «Скай Трейд Україна», ТОВ «ТК-Домашній Текстиль» не відповідають умовам тендерної документації. Однак жодних даних про що саме конкретно не відповідає замовник не оприлюднив. Наразі «Київгума» оприлюднила у «Прозорро» вимогу до замовника щодо конкретизації причин відмови. До вирішення цього питання департамент КМДА не може обрати «Б»777» остаточним переможцем тендеру.