Прокуратура допомогла голові села уникнути тюрми
15.08.2018   //  

Суд визнав винним екс-голову Староводолазьської селищної ради (Харківська обл.) Віктора Гапченка у службовій недбалості, яка призвела до втрати бюджетних коштів на суму 115 тис. грн.

Про це пише «Харківський антикорупційний центр» з посланням на вирок Нововодолажського районного суду від 2 серпня 2018 року.

На виборах 2015 році Гапченко обрався сільським головою Староводолазької сільської ради, від імені якої в квітні 2017-го уклав угоду з ФОП Деревянко щодо поточного ремонту освітлення на суму 151 тис. грн. Даної угоди немає у системі «Прозорро».

За даними суду, реальна вартість виконаних будівельних робіт з поточного ремонту вуличного освітлення склала лише 36 тис грн. Що майже на 116 тис грн. менше, ніж було вказано в актах виконаних робіт, яка не перевіряючи підписав Гапченко.

Свою провину селищний голова визнав й уклав угоду з прокуратурою.

Сторонами узгоджено, що при затвердженні угоди обвинуваченому буде призначене покарання у вигляді штрафу в розмірі двохсот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 4250 грн., з позбавленням права обіймати посади, які пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій строком на рік.

Крім того, з Гапченка на користь держави стягнули 28 600 грн. процесуальних витрат (загалом Гапченко заплатить біля 29% від суми, що втратив бюджет – «Н.Г.»).

Слід відмітити, що Гапченко регулярно ігнорував закон та не публікував дані про закупівлі у системі «Прозорро».

Зараз Стара Водолага входить до Нововодолажської ОТГ. В 2018 році Гапченко подавав електронну декларацію, як в.о. старости Старої Водолаги.

Від «Наших грошей»

Віктор Гапченко беззмінно обирався головою Староводолазької сільської ради з 2002 року.