Підслідні «труханівці» виграли ще 133 мільйони на таємний ремонт для «Київавтодору» помічника Пресмана
15.08.2018   //  

КК «Київавтодор» 13 серпня за результатами тендеру замовила ПП «Київшляхбуд» капітальний ремонт доріг на 133,23 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

До кінця 2019 року відремонтують підходи до Кільцевої транспортної розв’язки на перетині проспекту Леся Курбаса з вулицями Гната Юри і Володимира Покотила.

Замовник не оприлюднив підсумкову відомість ресурсів і кошториси разом із договором, що не дозволяє порівняти ціни матеріалів із ринковими цінами на предмет можливого завищення. Натомість переможець завантажив кошторисний файл у форматі .imd, який можна відкрити лише за допомогою спеціалізованої програми.

Гарантійний строк на гранітний бортовий камінь становить 15 років, на бетонні й залізобетонні бортові камені, металеве бар’єрне огородження, чавунні зливоприймальні решітки і люки, бетонні опорні плити під люки, оцинковану пішохідну огорожу – 10 років, покриття з асфальтобетону і плитки – 5 років, розмітку холодним пластиком – рік.

На заробітну плату піде 2,91 млн грн., тобто 2% загальної вартості підряду. На прибуток відведено ще 0,4% – 529 тис грн. Ціна угоди на 0,7% нижча від очікуваної вартості закупівлі у 134,21 млн грн.

ТОВ «ПБС» пропонувало на 4% нижчу ціну. Проте його відхилили, бо воно подало договори оренди техніки без деяких додаткових угод та банківську гарантію не за вимогами замовника, а також не принесло експертний звіт щодо розгляду проектної документації за робочим проектом будівництва об’єкту аналогічного договору.

Дорожчим конкурентом було ПрАТ «Броварське шляхово-будівельне управління №50», причому ніхто не знижував ціну під час аукціону. Раніше власником 84% акцій «БШБУ № 50» був громадянин Росії, ім’я котрого SMIDA не розкриває. Але у березні 2015 р. його частка зменшилась до 9,8%. Нині пакет у 74% належить гендиректору фірми Віктору Гавриленку. У 2002-2003 рр. той очолював ВАТ ДАК «Автомобільні дороги України».

«Київшляхбуд» входить у групу авторитетного бізнесмена Олександра Жукова та мера Одеси Геннадія Труханова. У лютому фірма подала на торги КП «Київбудреконструкція», пізніше відмінені за рішенням АМКУ, гарантійний лист на підтвердження відповідності одному із кваліфікаційних критеріїв від імені суперника ТОВ «Автомагістраль-Південь».

Нинішній керівник «Київавтодору» Олександр Густєлєв раніше був помічником екс-нардепа від Партії регіонів Олександра Пресмана (нині – група «Партія «Відродження»). Пресман в інтерв’ю не приховує дружні стосунки з мером Одеси Трухановим.

Нагадаємо, також НАБУ розслідує можливу розтрату понад 800 млн грн. бюджетних коштів на тендерах Трухановим, посадовцями міськради, «Київшляхбуду», ТОВ «Ростдорстрой» та інших компаній.