Краматорськ за лізинговою схемою без тендеру купив дніпровські тролейбуси вартістю 28 мільйонів (додано)
15.08.2018   //  

Додано інформацію про характеристики тролейбусів

 

КП «Краматорське трамвайно-тролейбусне управління» 17 липня уклало угоду з АТ КБ «ПриватБанк» про купівлю чотирьох тролейбусів за схемою фінансового лізингу. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

Державний банк без відкритих торгів придбає у ТОВ «Торговий дім «Літан» чотири тролейбуси Дніпро-Т203 виробництва ДП «ВО Південний машинобудівний завод імені О.М. Макарова» та передасть їх краматорським комунальникам у лізинг на п’ять років.

Сума лізингових платежів дорівнює 25,28 млн грн., у тому числі 19,48 млн грн. із ПДВ на викуп самих тролейбусів та 5,80 млн грн. винагороди «Приватбанку» за користування тролейбусами в розмірі 16% річних від залишку несплаченої вартості тролейбусів.

У липні «КТТУ» мало сплатити аванс у розмірі 8,35 млн грн. із ПДВ, право власності на тролейбуси перейде до нього після виплати всіх лізингових платежів.

У договорі також вказана вартість тролейбусів 27,83 млн грн. із ПДВ, або по 6,96 млн грн. за штуку. Вона на 2 млн грн. більша від суми лізингових платежів.

Закупівлю провели без відкритих торгів, бо послуги фінансового лізингу не підпадають під закон «Про публічні закупівлі». У квітні Краматорська міськрада дозволила «КТТУ» укласти з «ПриватБанком» два договори лізингу щодо десяти тролейбусів Дніпро-Т203 з автономним ходом 20 км. Другу з цих угод щодо шести штук підпишуть після отримання чотирьох штук за першою угодою.

У 2017 році Чернівці купували в того ж постачальника «ТД «Літан» цю саму модель Дніпро-Т203 з автономним ходом більше 15 км по 7,46 млн грн., Рівне з автономним ходом не менше 8 км – по 6,45 млн грн., а Дніпро без автономного ходу – по 5,56 млн грн.

Детальніше про обхід «Прозорро» і закону «Про публічні закупівлі» за допомогою схеми фінансового лізингу читайте у статті «Сміттєвий вибрик Філатова».

Компанія «ТД «Літан» належить Дмитру Науменку та Олегу Сухову.

Ці двоє також були співзасновниками ЗАТ «Літан», яке створили на початку 90-х років для дистрибуції тролейбусів виробництва «Південмашу». Разом із ними до списку власників входив екс-директор ККП «Донелектроавтотранс» Володимир Захаров, екс-депутат Донецької міськради від Партії регіонів, та Геннадій Олійник, екс-директор донецького КП «Облелектротранс». Із липня 2013 р. ЗАТ «Літан» перебуває в стані припинення через банкрутство.

Науменко з Дмитром Рученком і Наталією Павловою володіють ТОВ «Дуотранс».

У березні 2016 р. було відкрите кримінальне провадження щодо закупівлі у 2015 р. посадовцями КП «Маріупольське трамвайно-тролейбусне управління» у «Дуотрансу» вживаних тролейбусів Man за нібито завищеною ціною – по 998 тис грн. У квітні 2016 р. суд надав слідчому доступ до документів замовника, й відтоді інформація по справі в судовому реєстрі не оновлювалась.

Сам «ТД «Літан» теж фігурує у кількох кримінальних провадженнях, зокрема, від жовтня 2016 р. щодо продажу «Херсонелектротрансу» тролейбусів за завищеною ціною та від березня 2016 р. про внесення неправдивих відомостей щодо порядку митного оформлення трамваїв Татра-Т3, поставлених в подальшому комунальним підприємствам Києва, Харкова, Сум, Одеси, Тернополя, Миколаєва, Донецька та інших міст України. Останнє з проваджень поліція розпочала на Дніпропетровщині за заявою ГО «Верховенство права».