Айтішники Кличка дали 2,4 мільйона за афішу Києва з доповненою реальністю
14.08.2018   //  

Департамент інформаційно-комунікаційних технологій КМДА 17 липня за результатами тендеру замовило ТОВ «Е-Бізнес Солюшенс» послуг із програмування на 2,39 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

До кінця року розроблять тематичний веб-агрегатор заходів і подій Києва на основі служб «Google», а також забезпечать річну гарантійну підтримку. Йдеться про створення карти міських локацій, дані з якої буде інтегровано у веб-агрегатор з елементами доповненої реальності та можливістю додання 3D-туру, а також про створення самого веб-агрегатора на пілотному домені guide.kyivcity.gov.ua із сервісами для комунікацій із громадянами.

Кошти розподілені так:

  • 195 тис грн. – супроводження і технічне обслуговування впродовж дії договору;
  • 195 тис грн. – формування вимог і розробка технічного завдання;
  • 450 тис грн. – створення реєстру орієнтовно 3 тис об’єктів (підрозділи КМДА, РДА, комунальні підприємства, установи та організації) та внесення їх в служби «Google»;
  • 550 тис грн. – прототипування і дизайн з урахуванням дизайну сайту kyivcity.gov.ua;
  • 850 тис грн. – верстка та програмування;
  • 150 тис грн. – розгортання та приймальні випробування.

Ціна угоди на 0,4% нижча від очікуваної вартості закупівлі у 2,40 млн грн.

Єдиним конкурентом було ТОВ «НДП Електрон» Олександра Омельяненка і Вікторії Жукової, чия ціна дорівнювала плановій сумі, причому ніхто не знижував ціну під час аукціону. Омельяненко також володіє ТОВ «КТЦ Охоронні системи» з Михайлом Ляльком та ТОВ «НДП Квазар» і ТОВ «НДП Автоматика» з Оксаною Безносюк.

Фірма «Е-Бізнес Солюшенс» через ТОВ «Е-Інвестмент» належить Тетяні Шевченко, яка володіє ТОВ «Елеганс Україна» з Романом Вавриком, Євгеном Малашенком і Дмитром Губарем. Усі ці три фірми прописані в одному офісі на Брест-Литовському шосе, 8а.

Ваврик і Малашенко є співзасновниками ТОВ «Е-Докс» разом із ТОВ «Е-Технології» Олександра Новохацького та екс-нардепа від «Блоку Литвина» Олега Поліщука.

Раніше Новохацькому і Поліщуку належало ТОВ «Новітні цифрові технології», яке тоді входило у консорціум «Національні інновації» разом із ТОВ «Науково-технічний центр «Охоронні системи». Співзасновником останньої фірми досі є голова ГО «Українська федерація вейкбордингу та воднолижного спорту» Юрій Зозуля, якого називали другом братів Кличків.

Також Новохацький і Поліщук володіють електронним майданчиком ТОВ «Е-Тендер», а їхні «Е-Технології» входять до складу засновників приватної системи електронних закупівель ТОВ «Ріалто Солюшинз» разом з Андрієм Кучеренком та двома майданчиками інших власників – ТОВ «Закупки.Пром.УА» і ТОВ «Держзакупівлі.Онлайн».